Zirvede Haber

Sistemlerimizde aşı hakkı buna uygun olacak şekilde tanımlandı…

Sistemlerimizde aşı hakkı buna uygun olacak şekilde tanımlandı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Bilim Kurulumuz aşı uygulaması konusunda da bazı güncel gelişmeleri değerlendirdi. Elde edilen yeni bilgi ve tecrübelere göre birinci doz aşısı tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısı olanlar ikinci doz aşısını dört hafta sonra, Biontech olanlar ise üç hafta sonra olabilirler. Sistemlerimizde aşı hakkı buna uygun olacak şekilde tanımlanmıştır.” dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında  video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantının gündeminde Türkiye’de de yayılmaya başlayan Delta ve Delta Plus varyantıyla aşılama programı vardı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Koca’nın açıklamalarından satırbaşları:

Kıymetli vatandaşlarım dikkat edeceğiniz üzere son bir haftadır vaka sayılarında bir artış var. Maalesef vaka sayıları artan illerimizle aşılanma oranı artan illerimizde benzerlik var. Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda on binlerce vakayla karşılaştılar.

Corona virüs tabiatı gereği mutasyona uğruyor ve varyantları, bulaşma hızını ya da hasta etme kabiliyetini arttırabiliyor. Artan varyanatlara karşı elimizde aşı silahının yanında bir de tedbirlere uyum gücü var.

Önümüzdeki günler özlemle beklediğimiz bayramın hemen öncesi. Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz. Tedbirsizlik elimizdeki silahları etkisiz kılabilir. Tedbir güvencemizdir. Kapalı ve havalandırması sınırlı olan alanlarda kalabalıklara karışmamalıyız.

Bu Bayram tedbirlere uyar ve aşımızı olursak el öpüp birbirimize sarılmadan geçireceğimiz son bayram olacak. Son kez bu bayram temastan uzak duralım.

Bilim Kurulumuz aşı uygulaması konusunda da bazı güncel gelişmeleri değerlendirdi. Elde edilen yeni bilgi ve tecrübelere göre birinci doz aşısı tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısı olanlar ikinci doz aşısını dört hafta sonra, Biontech olanlar ise üç hafta sonra olabilirler. Sistemlerimizde aşı hakkı buna uygun olacak şekilde tanımlanmıştır.

Aşı programımımızn başarısına rağmen vaka sayısında artış eğilimi var. Bu salgının henüz bitmediğinin göstergesi. Elbette yeniden kısıtlamalara ihtiyaç duyacak bir durumda değiliz şimdilik. Güçlü bir normale dönüşü şartı aşı olarak toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ