Zirvede Haber

Gece yarısı gördüğümüz insanlık dışı muameleyi asla unutmayacağız!

Gece yarısı gördüğümüz insanlık dışı muameleyi asla unutmayacağız!

Destek Otomotiv patronunun sendikaya üye olan 100’e yakın işçiyi işten çıkarması üzerine fabrika önünde başlayan eylem on birinci gününde.

Bursa’da kurulu Destek Otomotiv fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe başlayan 100’e yakın işçiye geçtiğimiz gün polis şiddet uygulamıştı. Polis şiddeti sonucu 7 işçi hastaneye kaldırılmış 1 işçinin ise kaburgaları ezilmişti.

Türk Metal Sendikası bugün fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Türk Metal Sendikası’nın Bursa’da örgütlü olduğu fabrikalardan işçiler desteğe gelirken Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları da Destek Otomotiv önüne gelerek işçilere destek verdi.

Örgütlenmeyi engellemek için her türlü kirli oyuna başvuruluyor

unnamed 3
Foto:BursaMuhalif.com

Fabrika önünde yapılan açıklamada Destek Otomotiv’de yaşanan sendikal mücadeleyi anlatan Türk Metal Sendikası TOFAŞ Şube Başkanı Ömürlü Bayram, “İşveren ve iki avukatı sendika kelimesini duyar duymaz işçinin emekçinin üzerinde oyunlar oynamaya başladı ve işçi arkadaşlarımızı işten çıkarma yoluna gittiğini” ifade etti.

Tüm baskılara rağmen patronun başarıya ulaşamadığını söyleyen Bayram, “Destek Otomotiv işçisi kararlıdır. Buradan o sendika düşmanı işverene sesleniyorum, Kurban Bayramı öncesi işten attığınız o işçilerin çoluğu çocuğu iki elleri yakanızdadır. Sendikalara karşı bütün dünyada düşmanca politikalar yürütülüyor. Örgütlenmeyi engellemek için her türlü kirli oyuna başvurulduğunu” belirtti.

Karşınızda, örgütsüz ve güvencesiz işçiler yok

Fabrikanın anahtarlarını 20 senelik 30 senelik çalışanlarını hiçe sayarak iki avukatına teslim etmiş işverene seslenen Bayram, “Zamanında madenlerde göçüp gitmiş 301 canın avukatlığını yapıp şimdilerde paranın kölesi olmuş, geçmişteki adalet terazisini para sayma makinasıyla değiştiren iki avukat unutmayın ki adalet bir gün her kese lazım olur. Hukukla elde edemediğiniz, hukukla çıkartamadığınız kararları araya hatırı sayılır abilerinizi sokmaya çalışmakla bu iş olmaz. Başaramayacaksınız çünkü haksızsınız” dedi.Baskı kurup mobing yapanlar açıkça suç işliyor diyen Bayram, “Şunu iyi bilin ki artık devir değişti. Bundan sonra karşınızda, örgütsüz ve güvencesiz işçiler yok. Ama birkaç akşam önce gece yarısı gördüğümüz insanlık dışı muameleyi de unutmayacağız. Yol yakınken geri dönün ve yaptıklarınızdan vazgeçin. Karar da sorumluluk da artık sizlerin. Biz hazırız. Mücadeleyse mücadele, barışsa barış” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ