Zirvede Haber

Organik lekelerle tamamlanan natürel formlar

Organik lekelerle tamamlanan natürel formlar
Doğallığa önem veren ve natüralizm çerçevesinde tasarımlar yaratan sanatçı Semanur Öner’in atölyesi Soleir Studio, topraktan beslenen, sadeliği ve dengeyi yansıtan parçaları organik lekelerle birleştirerek ortaya özgün sofra aksesuarları çıkarıyor.
Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Seramik Cam bölümü mezunu olan Semanur Öner, yarattığı formlarda natürellik üzerine deneysel organik lekelerle formları tamamlıyor. Sanatçının kariyerinde ikisi kişisel olmak üzere üç sergi ve sanatsal aktivite yer alıyor. Doğallığa önem veren ve natüralizm çerçevesinde tasarlayan Semanur Öner’in kurduğu atölyesi Soleir Studio, çalışmalarına Bursa’daki atölyesinde devam ediyor. Topraktan beslendiğinin altını çizen sadeliği ve dengeyi yansıtan tasarımları, organik lekelerle birleştirerek ortaya tamamen doğal bir görünüm çıkarmayı başarıyor.
Doğadaki tüm formlarda yer alan kusursuzca bütünleşmiş yüzey-biçim kompozisyonunu kendi formlarıma doğru şekilde yansıtabilmek için sürekli olarak çalışıyorum. Masklar üzerine Varil pişirimi ile yüzeyleri lekelerle kaplıyorum. Varil pişirimi sürprizli bir pişirim tekniğidir, formların üzerinde oluşan izleri organik maddeler oluşturur. Yanma esnasında gerçekleşen islenmeler, temaslar tamamen rastlantısal var olur. Renk verecek organik materyallerin varil içerisinde formların etraflarına dizilmeleri, yanma sürecinin gerçekleşip soğuduktan sonra küllerin arasından büyük bir heyecanla formların keşfi, benim için yeni bir gezegene ayak basmak gibi. Merak edenler için ise bu organik malzemeler; kurumuş turunçgiller, meyve kabuklar, kuruyemiş kabukları, yosunlar gibi çeşitlendirebileceğimiz yüzlerce renk verebilecek madde. Sonrasında temizlenip cilalanması güzel renkleri ve desenleri hayata geçiriyor.” sözleriyle yarattıkları tasarımların macerasını anlatan sanatçının hedefleri arasında atölyede sevgi ve aşkla yarattığı seramiklerin daha fazla insanla buluşması ve daha fazla eve adım atması yer alıyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ