Zirvede Haber

Emeklilerin 7 İsteği!

Emeklilerin 7 İsteği!

Ankara’ya ‘sesimize kulak verin’ diye seslenen Kenan Pars, taleplerini sıraladı: ‘Seyyanen zam ve intibak yapılmalı, bayram ikramiyesi ve banka promosyonu artırılmalı, ek ödemeler yükseltilmeli, katkı payı kalkmalı ve TOKİ’den daha uygun fiyatla ev verilmeli.’

Ayşegül Güral Aktürk   olay.com.tr

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars, emeklilerin sorunları ve sıkıntıları konusunda duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

TÜED’in, dün İstasyon Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulunda güven tazeleyen Kenan Pars, kararlı hak arama mücadelesini sürdürdüklerini vurguladı. Emekliliğin herkesin ortak paydası olduğuna işaret eden Pars, ”Herkes bir gün emekli olma hayalini taşımaktadır. Bu yüzden tüm bireylerin emeklinin sorunları ve sıkıntıları konusunda duyarlı olması gerekmektedir. Ülkeyi yönetenlerin ve yönetme iddiasında olanların öncelikli hedefi, emeklilerin mutlu olduğu bir ülke yaratmak olmalıdır. Emeklinin mutlu olması refah düzeyiyle doğru orantılıdır” dedi.

DESTEK TALEP EDİYORUZ

Pars, TÜED Uludağ olarak emekliler ile dul ve yetimlerinin her türlü hak ve menfaatlerinin korunması adına çaba harcadıklarını ifade ederek, Hükümet yetkililerine, siyasi partilere ve milletvekillerine emeklilerin sorunları ile çözüm önerilerini içeren raporlar sunduklarını anlattı. Sorunların çözümüne yönelik destek talep ettiklerini vurgulayan Pars şöyle devam etti: ”Emeklilerin öncelikli beklentisi seyyanen zam ve intibak yapılması, bayram ikramiyesinin artırılması, ek ödemelerin yükseltilmesi, katkı paylarının kaldırılması, bankalardaki promosyonun artırılması ve TOKİ’den daha uygun fiyatlarla ev verilmesidir.”

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kenan Pars, TÜED Genel Merkez bünyesinde çalışan avukatlar ve sosyal güvenlik uzmanları vasıtasıyla üyelerin emeklilikle ilgili tüm sorunlarının çözümü noktasında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını hatırlattı. Göreve başladıkları ilk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Pars, ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve parlamentoda bulunan milletvekillerimizden bir an önce emeklilerin sesine kulak verilmesini istiyorum. Herkes bir gün emekli olacaktır” diye konuştu.

OLAY’A TEŞEKKÜR

Emeklilerin önemli çatı örgütlerinden TÜED, seslerinin duyulmasında büyük görev üstlenen gazetecilere plaket takdim etti. Olay’dan Yayın Kurulu Üyesi Orhan Güney ve Ekonomi Editörü Ayşegül Güral Aktürk plaketlerini, TÜED Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars’ın elinden aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ