Zirvede Haber

Kazandırıyorsak kazanmak istiyoruz!

Kazandırıyorsak kazanmak istiyoruz!

Bursa’da Mastaş işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine çıktığı grev ikinci gününde.

Özçelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Mastaş fabrikasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonucu işçiler 150 evet, 37 hayır oyuyla greve çıkmıştı. Mastaş fabrikasında başlayan grev ikinci gününde.

Kazanılmış haklarımız elimizden alınmaya çalışıldı

Aralık ayında toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine başladıklarını belirten Özçelik-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü, “Yaklaşık 6 ay sürdü. Görüşmelerden bir sonuç alamadık. Bırakın mevcut haklarımızı almayı elimizdeki hakları bile elimizden almaya çalıştılar. Bir arpa boyu yol alamadıklarını” söyledi.

Tekliflerinin ilk altı ay için yüzde 18 ve ikramiyelerde düzenleme yapılması olduğunu belirten Çölcü, “Bu ikramiyeleri artık standarda kavuşturup 120 güne çekmekti talebimiz. Ama bu talepler karşısında işveren yüzde 15’lik zam teklif etti. Bu fabrikada çalışanların yüzde 80’i yeni gelen asgari ücret zammı sonrası asgari ücretin altında çalışıyordu. Asgari ücrete çekildikten sonra yüzde 15 zammı yüzde 80 verilmiş oldu. Dolayısıyla burada vereceği yüzde 15 zam çalışanların yüzde 80’ini kapsamayacaktı. Yüzde 20’lik bir kısım yararlanacağını” söyledi.

Patron ikramiyeleri kaldırmak istiyor

İkramiye konusunda da iyileştirme istediklerini söyleyen Çölcü, “Aldığımız cevap biz ikramiyeyi kaldırmak istiyoruz. İkramiye bize çok fazla geliyor denildi. İş veren bu pandemi sürecini bahane ederek önünü göremediğini söyledi. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca bizde grev kararı aldık. İş veren grev oylaması istedi. Fabrikada 187 oy kullanıldı greve evet diyen 150 arkadaşımız oldu ve greve çıktık. Bizim greve çıkamayacağımızı düşündüler ama bugün her şey ortada. Hepimizin motivasyonu çok yüksek. Eğer işverenden görüşme gelir ve teklifleri olursa gelen teklifleri arkadaşlarımızla paylaşacağız. Arkadaşlarımız ne derse o olacak. İnşallah grev sonucunda hak ettiğimiz ücreti alacağız. Bu grev sadece Mastaş işçisinin grevi değil MESS sözleşmeleri de yaklaşıyor. Bugün burada ki grev orayı da etkileyecek” dedi.

Mastaş iş yeri temsilcisi Emrah Kuş ise, “Sadaka değil alın terimizi istiyoruz. Kazandırıyorsak kazanmak istiyoruz. Moralimiz yüksek birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde bu işin üstesinden geleceklerini” söyledi.

BursaMuhalif.com/Uğur ÖKDEMİR-İhsan ÇELEPKOLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ