Zirvede Haber

İznik Müşküle’ye Büyükşehir Yardımı

İznik Müşküle’ye Büyükşehir Yardımı

İznik müşküle mahallesine Bursa Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı.

Yıllarca hizmet bekleyen İznik müşküle  (köyü) mahallesi B.B.B Tarafından hizmet verilmeye devam ediliyor, İznik belediye sininde hizmet vermesi ile Muhtar Atakan yağcı ve ihtiyar heyeti ile birlikte hizmete susamış olan mahalleye hizmet ediliyor. Hizmet edildiği için memnuniyetlerini dile getiren  köylüler daha önce muhtar olan kişilerden memnun olmadıklarını içme ve sulama suyu Arazi yollarımızın genişletilerek malzeme dökülmesi için hiç varlık göstermeyen muhtarlar dan memnun değiliz, bir önceki muhtarımızda yine yol açılması için girişimlerde bulundu fakat sorunların bu güne kadar birikmesi yol açmak için mücadelesi yetmedi ve kalp krizinden vefat etmiştir  içme suyu yine BUSKİ tarafından sorunu çözülürken sulama suyu halen Çözüm bekliyor.

Geçtiğimiz aylarda sel felaketi nedeniyle, zarar gören yolları kapanan köyde Meydana gelen hasarı ve çalışmaları incelemek için Müşküle Köyüne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım-Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilgili kurum amirleri ile belirlenen bir noktada inceleme yaptılar.

Köye gölet sözü vererek yaraların sarılması noktasına ilgili kurumlara talimatları verilmişti. Verilen sözlerde yerine getirildi ve Gölet yapılması için ödenek ayrılarak ihalesi yapılacak, arazi yollarımız ise çok bozuk İki araç yan yana geçmesi mümkün olmadığı gibi tek gelir ve geçim kaynağı da zeytin olan mahalle geniş bir araziye sahip olup yaklaşık 3 km eski Müşküle köy yoluna malzeme dökerek genişletiliyor.

Bu yolun açılıp genişlemesi ile köy halkına büyük bir kazanç sağlayacağı gibi Mezarlığımıza da hain saldırıda Şehit düşen Süleyman Güleç askerimize de ziyaret edilmesi, köye inip çıkması daha kısa olup araç trafiğini de hafifletmiş olacaktır.

Köylü adına konuşan Muhtar Atakan Yağcı Çalışınca Oluyor,  Başta Bursa Büyük şehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İznik Belediye başkanımız Kağan Mehmet Ustaya, Başkan yardımcılarımız İsmail Acar, Mehmet Bektaş, İznik Şantiye şefi Bekir Acar, operatör ve kamyon şoförlerimize emeği geçen herkese köy halkıma sonsuz teşekkürler ediyorum dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ