Zirvede Haber

Pala, ‘Meslek Hizmet Ödülü’ aldı

Pala, ‘Meslek Hizmet Ödülü’ aldı

Dünyayı derinden etkileyen, ülkemizde de şu ana kadar 5 milyon üzerinde vakanın tespit edildiği küresel salgın sürecinde Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, “Meslek Hizmet Ödülü” nü mesleğinde gösterdiği özverili çalışmaları, üstün başarı, süreklilik, anlayış ve Rotary ilkeleri ile örtüşen ahlaki davranışları nedeniyle, Halk Sağlığı Uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya verdi.“Meslek Hizmet Ödülü”, Rotary kulüpleri tarafından mesleğinde başarılı, toplumsal fayda yaratan kişilere takdim ediliyor. Özverili çalışmalarıyla başarısını ortaya koyan, topluma örnek olan, toplum için faydalı çalışmalarda bulunan meslek sahiplerinin ödüllendirildiği sistem çerçevesinde Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü de “Meslek Hizmet Ödülü”nü takdim için bu yıl Prof. Dr. Kayıhan Pala’yı seçti.

Dünya genelinde hastalıkla savaşan, toplumları insan hayatını tehdit eden veya önlenebilir hastalıklar hakkında eğiten ve donanım sağlayan Uluslararası Rotary’nin birincil insani hedefi, dünya üzerinde çocuk felcini yok etmek. Rotary ve paydaşları, vakalarda 1988’den bu güne %99,9 azalma elde ederek çocuk felcini yok etmeye çok yakınlaşırken, hastalığın kesin olarak bitmesi anlamındaki çalışmalarını da aktif biçimde sürdürüyor.

7 öncelikli odak alanını, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, temiz su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, çevreyi koruma ve destekleme, barış ve anlaşmazlıkların çözümü olarak belirleyen ve bu alanlarda dünya genelinde toplam faydalı çalışmalar yapan Rotary’nin sağlık konusundaki hassasiyeti çerçevesinde, Covid-19 salgını sürecindeki başarılı çalışmaları sebebiyle Prof.Dr. Kayıhan Pala’ya “Meslek Hizmet Ödülü”nü takdim eden Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü’nün bir amacı da bu vesileyle yaşanan zorlu sınavda kendini mesleğine adayarak pandemi sürecinin tüm yükünü omuzlayan sağlık çalışanlarına olan minnetini göstermek oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ