Zirvede Haber

Salgını geçtik tek dert işsiz kalmamak

Salgını geçtik tek dert işsiz kalmamak

Pandemi ile birlikte otomotiv sektöründe duruşlar bir biri ardına gelirken işten çıkarmalarda bir yandan konuşuluyor. Bursa’da bulunan otomotiv devlerinden Renault fabrikasının haziran ayında yaklaşım 40 günlük duruşa gideceği açıklanırken bir başka otomotiv devi TOFAŞ fabrikasında SCA ve PSA grubunun birleşmesi sonucu işçi fazlalığı olduğu ve taşeronlaşmanın fabrikada hızla yayıldığı söyleniyor.

Pandemi sürecinde fabrikada yaşananları konuştuğumuz TOFAŞ işçileri, “Salgını unuttuk işten çıkarma olacak mı olmayacak mı? sorusuyla boğuşuyoruz diyor.

Patronun başından beri pandemiyi kullandığını ifade eden TOFAŞ işçisi, “Çip ve kauçuk sorunu halen devam ediyor. Fakat biz hem yurt içine hem de yurt dışına üretim yapıyoruz son hızla. Ama acaba üretime ara verilecek mi sorusu akıllardan hiç gitmiyor” dedi.

Pandemiyi hem patronun hem de Türk Metal’in kullandığını ifade eden bir başka işçi ise “Sorunlarımızı sendikaya iletiyoruz, Cevap ‘Şimdi bunları konuşmanın zamanı mı işinize sahip çıkın’ oluyor. Fabrikaya doğru düzgün uğramayıp maaşlarını almayı biliyorlar başka da bir şey yapmıyorlar. ‘Fabrikada taşeronlaşma hızla yayılıyor ne yapacaksınız bu konu hakkında’ diyoruz, verilen cevap ‘Başkan bu konuda çalışma yapıyor’, ötesi yok. Çalışma yapıyor diyorlar ama taşeronlaşma da hızla devam ediyor” dedi.

İşten çıkarmaların olup olmayacağı sorusunun kafalarını hep karıştırdığını ifade eden bir başka işçi de “Fabrikada denetlemeler yapılıyor. İki makine kurulacak ve bildiğimiz 70 işçinin boşa çıkacağı. Şu an bunlar başka yerlere dağıtılacak ama yarın ne olur bilmiyoruz. Şu an Peugeot bizde üretilecek. Artık pandemiyi geçtik, tek dert işten çıkarma olup olmayacağını düşünüyoruz. Taşeronlaşma sonucu da yaklaşık 150 kişi boşa çıktı, onlar da başka yerlere dağıtıldı. Kuzu gibi kasabı bekliyoruz resmen. Sendikanın da yaşananlar konusunda sessiz kalması ayrı bir sorun” diye konuştu.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi/Uğur ÖKDEMİR

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ