Zirvede Haber

Kestel’de Trafik Yoğunluğuna Tek Yön Uygulaması ile Çözüme İYİ’lerden Sert Tepki!

Kestel’de Trafik Yoğunluğuna Tek Yön Uygulaması ile Çözüme İYİ’lerden Sert Tepki!

“İlçe Başkanımız Emin Elüstü, Meclis Üyemiz Abdülkadir Gürel ve İlçe yönetimiz ile tek yön uygulaması ve kaldırımların büyüklüğü için yapılacak caddelerdeki esnaflarımızdan gelen şikayetler üzere…” Kestel’de İYİ Partililer tek yön uygulamasına geçiş şikayetleri üzerine esnaf ile buluştu. İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Elüstü; “İlçe trafiği ile ilgili uzun zamandır belediye ve kamu kurumlarının bir tasarrufu vardı. 17 günlük kısıtlama sonrası ilçe trafiğini tek yöne döndürme kararı aldılar. Bu durumda bazı esnafımızın haklı gerekçelerle şikayete neden oldu. İYİ Parti olarak şikayetlerin nesnelliğini yerinde görüp esnafımızı da ziyaret edip dertlerini ve sıkıntılarını dinledik.

En son yapılan Meclis Oturumunda da yapılan uygulamanın trafik için uygun olabilirliği, fakat Bursa Caddesi’ndeki Katlı Otopark’ın bitmesi gerektiğini meclis üyelerimiz yüksek sesle dile getirmişti. İYİ Parti olarak işin aslı bir bu inşaatın bitmesini beklerken tek yön uygulaması için kaldırımların yapılmaya başladı. Bizde tek yön uygulamasında  söz konusu inşaatın bitmesinin neden beklenilmediği ve kaldırımların neden bu kadar büyük yapıldığının açıklanması gerektiğini düşünmekteyiz.

İlçe halkı ve ilçe esnafı en azından bu tek yön uygulamasına alışana kadar bu sorunu yere sabitlenmiş dubalar ile çözmek daha daha mantıklı olmaz mıydı? Tek yön trafik uygulamasını “yapmayın” demiyoruz, kaldırımların bu kadar büyük olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Kent Meydanı projesinin onaylandığını ve iki haftaya kadar da çalışmanın başlayacağını söylüyorsunuz zaten ulaşımda çilekeş olan ilçe trafiği bu tek yön uygulamasının yüzünden daha vahim sonuçlar doğuracağını görmekteyiz. Bu konuda şimdiden uyarımızı altını çizerek yapıyoruz. Kent trafiği rahatlamalıdır ama bunu ilçenin siyasi partileri ve STK’lardan oluşan bir komisyonla yapmanız daha doğru olacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ