Zirvede Haber

Dere Islahını Zamanında Yapmadınız! Göz Göre Göre Felaketi Karacabeylilere Yaşattınız!

Dere Islahını Zamanında Yapmadınız! Göz Göre Göre Felaketi Karacabeylilere Yaşattınız!
“İYİ Parti Bursa Teşkilatları Heyeti olarak, Karacabey’de meydana gelen sel felaketiyle ilgili incelemelerde bulunduk.” İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, TBMM Gurup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı ve İYİ insanlardan oluşan bir heyet Karacabey’de yağıştan zarar gören mekanları ziyaret etti.
Aralarında belediye meclis üyelerininde bulunduğu İYİ Heyeti mağdur olan çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. TBMM Gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu; “Geçen yıl 6 vatandaşımızı Kestel’de yaşanan sel felaketinde kaybettiğimizde Bursa’nın tüm dere yataklarının ıslah edilmesi ile ilgili açıkça yetkili kişileri uyarmıştık. Ancak; sel gelmiş, vurduğu yeri yıkmış, bizim sözler ise selin yaşandığı tarlalarda kalmış! Anlaşılan o ki; ülkeyi yöneten kadrolar hem genelde hem de yerelde kulakları tıkalı! İktidar dere ıslahını dere yataklarını beton yapılara açmak olarak algılıyor. Bunun son örneğini de Bursa’ya gelen bir Bakan’ın attığı temel ile dün gördük! Türkiye’yi yöneten kadro tüm enerjisini corona ile mücadeleye harcıyor. Oysaki; sokaktaki vatandaşlarımızın binbir türlü ihtiyaçları var. Devlet şefkatini seçilmiş zümrelere değil, tüm vatandaşlara eşit şartlarda göstermelidir.” dedi.
İl Başkanı Türkoğlu; “Dağkadı, Yeşildere, Tophisar köylerinde selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, maddi manevi zarar tespiti ve bunun devlet tarafından nasıl tazmin edilmesi gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Yöre sakini üretici vatandaşlar şiddetli yağmurun her ne kadar sel baskınlarının nedeni gibi görülse de, bölgedeki dere yataklarının ıslahının ihmal edilmiş olmasının en büyük sebeplerden bir olduğuna işaret ettiler. Meclis Grup Başkanımız Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu, GİK Üyemiz Müberra Çakır, Karacabey ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlarımız ile İl ve ilçe yöneticilerimizin katıldığı geçmiş olsun ziyaretleri sırasında, İYİ Parti olarak, hem sel felaketinde yaşanan mağduriyetlerile ilgili hem de bölge sorunlarını TBMM gündemine taşıma ve sonrasındaki gelişmelerin takibi sözünü de verdik. Zarar tarım sigortası tarafından karşılanmalıdır. Süreci takip ederek mağdur vatandaşlara yardımcı olacağız.” dedi.
Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı; “Köylerimiz yıllardır sulama ve dere yataklarının yeterince temizlenmediğine dikkat çekmeye çalışıyordu. Geçen yılda benzer bir tehlike atlattığımızda Karacabey Belediye Meclisi’nde meclis üyelerimizle konuyu gündeme getirdik. DSİ ve BUSKİ’nin koordineli bir şekilde çalışmaması nedeni ile Karacabey çiftçisi göz göre göre bu felaketi yaşadı. İklim şartları değişti. Yetkili kurumlar sadece bol bol anons yapıyor, vatandaş önlemini alsın diye. Sen Devlet’sin önce sen alacaksın önlemini, yol göstereceksin vatandaşa ki; alınabilecek önlem varsa o alsın! İktidarda olanlar laf üretmeyecek icraatları ile vatandaşın önüne çıkacak! Süreci tüm kadrolarımızla takip edeceğiz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ