Zirvede Haber

Sedat Peker’in Bursa’daki Köfteci Yusuf dosyası!

Sedat Peker’in Bursa’daki Köfteci Yusuf dosyası!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, Sedat Peker operasyonuna ilişkin, “Bundan 1.5 yıl önce operasyonu harekete geçiren benim. Bursa’daki operasyonun yöneticisi benim. Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Bana vekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. Teknik dinleyemeye alınıyor sonra operasyona dönüyor” dedi. Bakan Soylu’nun bahsettiği Köfteci Yusuf operasyonunun detayları ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN  bursadabugun.com

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in videolarından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan SoyluPeker operasyonuna ilişkin, “Bundan 1.5 yıl önce operasyonu harekete geçiren benim. Bursa’daki operasyonun yöneticisi benimKöfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Bana vekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. Teknik dinleyemeye alınıyor sonra operasyona dönüyor” dedi.

Bakan Soylu’nun bahsettiği Köfteci Yusuf operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Bursa Adliyesindeki dava dosyasının detaylarına ulaşıldı.

Sosyal medya üzerinden iddialarına sürekli yenilerini ekleyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrıca soruşturma yürütüldüğü, soruşturmanın halen derdest olduğu, 18 sanığın yargılandığı, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasında ise soruşturma sonucunun bekletici sorun yapılarak duruşmanın 02.06.2021 tarihine ertelendiği öğrenildi.

Davaya konu olaylar ”Sosyal medya üzerinden Sedat Peker‘in Köfteci Yusuf‘la ortak olduğuna dair bir takım haberlerin yayılması, Sedat Peker‘in de kendisine ait resmi twitter hesabından 07.10.2019 tarihinde ‘Bazı tweetlerde Köfteci Yusuf’un gizli ortağı olduğum söylenmektedir. Bu firmayla ne bir ortaklığım ne de bir yakınlığım söz konusu değildir’ paylaşımı yapması üzerine emniyet birimlerinin harekete geçmesi sonucu başladı.

25. 12. 2019 tarihinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne giden Köfteci Yusuf‘un sahibi Yusuf Akkaş‘ın S. isimli şahsın cep telefonuna ”Kemal kardeşim Süleyman köfteci yusufa şu notumu iletsin Benim adımı kullanıp kim ona giderse mutlaka şikayet etsin şikayet dilekçesinde sedat pekerin avukatına ulaştık kendisinin konuyla ilgisinin olmadığını bu kişileri tanımadığını bu yüzden şikayet için telkinde bulunduğunu bizde takip edelim Süleyman bu notumu mutlaka iletsin Reis Sedat Peker” şeklinde mesaj attığını, A.K, E.K ve yanındakilerin Sedat Peker’den kendisine tesbih getirdiğini, A.K. isimli şahsın Sedat Peker’le görüşmesi için randevu istediğini, ”ACİL 08.12.2019 PAZAR GÜNÜ YER FARK ETMEZ E.K.TELEFONUNDAN SAYIN SEDAT PEKERLE ACİL GÖRÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR KONU SAYIN SEDAT PEKER CUMHURBAŞKANIMIZ R.TAYYİP ERDOĞAN DİKKATİNE ALIN ACİL” şeklinde mesajlar aldığını söyledi. bursadabugun.com

KÖFTECİ YUSUF’UN SAHİBİ AKKAŞ, BAKAN SOYLU’YU ARADI!

Akkaş; şahısların sonrasında fabrikaya gelerek kendisini sorduklarını, telefondan kendisini aramaya başladıklarını, tedirgin olması ve şahısların devlet büyüklerinin isimlerini kullanmaları üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü durumları anlattığını, Bakan’nın kendisine cep numarasını verdiğini, şahıslara Bakan’a durumu arz ettiğini belirtmesine karşın E.K. isimli kişinin ”C.Başkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştüğün, kimi kime şikayet ediyorsun biz devletiz aramızdaki dostluk bitti verdiğimiz tesbihi almaya geliyoruz, bundan sonra kendine dikkat etsin” şeklinde tehditler aldığını, çalışanı A.Ç üzerinden Afyon ilinde bulunan et entegre tesislerini zorla satmaya çalıştıklarını kabul etmeyince de 750 BİN DOLAR PARA talep ettiklerini, E.K. isimli şahsın ”Şu an da tüm inisiyatiflerimi kullanıyorum indirim yapacağım bu tesisi size 24 MİLYON TL ye vereceğim sizden olumlu bir haber gelmezse Reis Sedat Peker den emir gelirse Yusufa zarar verebilirim bu Yusufa son uyarımdır HALA YATIRIM YAPAMAM BEN SİZDEN BİR ŞEY ALAMAM DİYORSA DA 750.000 DOLAR REİS SEDAT PEKER E BAĞIŞ YAPACAK VE ARAMIZDAKİ HUSUMET BİTECEK , DOSTLUĞUMUZ BAŞLASIN , NE BİZE BAĞLI GRUPLAR NE DE BAŞKA GRUPLAR GELİP SİZİ RAHATSIZ ETMESİN , REİS SEDAT PEKER TEKRARDAN YUSUF U KORUMA ALTINA ALMIŞ OLSUN” şeklinde tehditler aldığını, şahısların önceden organize ederek bazı haber sitelerinde Domuz eti satıyor şeklinde aleyhe haberler yaptığını, bazı işletmelerinde dümenden kavga ve kargaşalar çıkartarak videoya alıp gözdağı verdiklerini dile getirerek şahıslardan şikayetçi oldu.

Yusuf Akkaş, mahkemede “Ticari itibarımı ve ekonomik varlığımı hedef aldılar. Bana güya bir et entegre tesisi satmak maskesi altında benden haraç beklediler, bu işi ticari bir işlemmiş gibi göstermeye çalıştılar ancak kabul etmedim. Benim ihtiyacım olmayan bir tesisi veya almak istemediğim daireleri almaya zorlayan ve teklifi kabul etmezsem bana ve yakınlarıma zarar vermekle tehdit eden sanıklardan şikayetçiyim” dedi.bursadabugun.com

İddianamede, sanıkların telefon konuşmaları ve fiziki takiplerinde sürekli irtibat içerisinde oldukları, organize ve örgütsel yöntemlerle hareket ettikleri dile getirildi.

Sanıklardan E.K. mahkemede suçlamaları reddederek ”Sedat Peker’in emlak danışmanlığını bazen yapıyorum. En son da İstanbul’da kendi dükkanımı satmak üzereydim. Alınmadan bir gün önce zaten Sedat Bey’in kendisi ile oturduğumuzda da Sedat Bey’le kendisi kendisine sempatisi olduğunu, Sedat Bey’le tanışmak istediğini Yusuf Bey bana beyan etti. Kendisini aramamı söyledi bana ben de kendisini arayarak telefonu kendilerine verdim” ifadesinde bulundu.

A.K.,E.K,A.Ö.,C.V.,C.G.,F.P.,H.K.,İ.A.,İ.G.,K.E.,M.A.,M.S.,M.A.E,R.Y.,R.Ç,S.Ç.,S.Ş.,T.Y., isimli toplamda 18 kişinin yargılandığı dava dosyasında eylemlerde Sedat Peker’in dahlinin olup olmadığına savcılık karar verecek.

Öte yandan dava dosyasında yer alan tüm sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

Duruşmanın 2 Haziran tarihine ertelendiği öğrenildi.

DAVA DOSYASINDA YER ALAN MESAJ KAYDI

 

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ