Zirvede Haber

Van’da Örnek Mahalle; Ağzıkara…

Van’da Örnek Mahalle; Ağzıkara…

Van-İpekyolu’na bağlı olan Ağzıkaralılar hizmette fark oluşturuyor. 30 mart 2014’deki yerel seçimler ile köyden mahalleye dönen Ağzıkaralılar birlik ve beraberliği ile Türkiye’ye örnek oluyor. Van’daki 634 mahalle içinde ürettiği hizmetler ile sadece bölgenin değil, ülkenin liderliğine koşuyor.

Doğu’nun Kalesi Van’ın Örnek Mahallesi…

Köprü, yol, elektrik, su kanalı… Doğunun en uç ucunda bulunan mahalleliler köy içindeki yolların asfaltlanması, köyüne köyler arası şebeke suyu, tarlalara sulama kanalı, yedek şebeke su deposu, değirmene giden su şebekesinin onarımı, taziye evi ve taş medrese onarım işi, köy bağlantı yolları ve bunların üzerindeki köprülerin restorasyonu, su taşkınlarına karşı köyün etrafına set yükseltilmesi, koyunlar ve büyükbaş hayvanlar için sulama kanaletleri, taziye evinin yapılması ve etrafının da çevre düzenlemesi, imam evine su ve elektik şebekesinin yenilenmesi, köy içindeki parke taşlarının yenilenmesi, köy içindeki cami inşaatı ve ibadete açılması, köy içine 50 adet çöp konteynırı, tarihi medrese içine 30 yatak ile misafirhanenin yeniden teşrifini el birliği ile yaptı.

Mahallenin ileri gelenleri olan geçmiş dönem muhtarları, imamları, okul müdürleri ve öğretmenleri, bürokratları, doktor ve hemşehrileri, sağlık çalışanları, devlet memurları, esnafı, iş insanları mahallenin gereksinimleri için bir araya gelerek, aynı azim ve kararlılıkla doğdukları köyün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asker Karataş; “Van Merkez İpekyolu İlçe Ağzıkara Mahallesi sakinleri ve Türkiye satına 81 vilayete dağılmış hemşehrileri ile Van’da gıpta ile bakılacak örnek bir mahalle için mesai kavramı olmaksızın çalışmışlar ve bugünlere gelmemizi sağlamıştır. Köyümüze bağlı olan Çalımlı, Yatıksırt, Dibekli, Mamedik, Aşağı Güneyce, Yukarı Güneyce yerleşim birimlerinde de büyük işler başarılmıştır. Köyümüz batıya giden hanelerle birlikte 300 hanesi olan köy içinde 200 hanesi kalmış, yaklaşık 2 bin nüfusuyla dişinden tırnağından aktardığıyla Van’da örnek bir mahallenin oluşumuna imza atmıştır. Taziye sahiplerinin acını paylaşmak için vefatlarda 1 saate defin ediliyor. Düğünlerde, vefatlarda, nişanlarda, sünnetlerde, asker uğurlamasında hep bir aradayız. Sevincimizi de acımızı da birlikte paylaşıyoruz. Van’ın örnek mahallesi olan Ağzıkara’dan siyasete emek veren kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Acısında, neşende hep bir arada olan köyümüzden neden bir belediye başkanı yada milletvekili çıkmasın.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Erdal ORHAN dedi ki:

    Van’ın örnek mahallesi Ağzıkara gerçekten çok beğendiğimiz ve sevdiğimiz bir köy

BİR YORUM YAZ