Zirvede Haber

GELİN, BUGÜN BİZ GENÇLERİ DİNLEYİN

GELİN, BUGÜN BİZ GENÇLERİ DİNLEYİN

“Bu genç yaşımızda yorulduk, Gelecek kaygısız gün geçiremez olduk, Aşağılandık. Ülkemizi çok seviyoruz ve bu ülkede yetişip bu ülkeye değer katmak istiyoruz. Ancak bu şartlarda kendine güzel bir gelecek inşa edemeyeceği düşüncesine kapılan yaşıtlarımızın ülkemizden gidişine de çokça şahit oluyoruz.” İYİ Parti Nilüfer Gençlik Kolları’ndan 19 Mayıs Ruhuna uygun, genlerin çaresizliğine vurgu yapan açıklama.

Açıklamada; “Green Card alabilen gençlerin sevinç çığlıkları, artan intihar oranları, Türk parasının günden güne değer kaybetmesi, kayıp 128 milyar doların hesabının hala verilememesi, eleştiri yapan herkesin “terörist” addedilmesi, hukuka olan güvenin azalması ve yönetilemeyen pandemi dönemi herkesi düşünmeye sevk etmeli.

Biz artık bu güzel ülkemizin kendine yakışır bir yönetime kavuşmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Daha ilkokul çağında gördüğümüz “Demokrasi” kavramının ülkemizde kendi gibi düşünmeyene “Zillet” denmesi şeklinde tecelli etmesini kabul etmiyoruz. Yine ilkokul çağında gördüğümüz “sosyal devlet” ilkesinin zor zamanda IBAN paylaşıp halktan para desteği istemek olmadığını, “Liyakat” ilkesinin kamu kurumlarına giriş sınavlarına hazırlanmadan önce mülakat için torpil bulmaya çalışmak olmadığını biliyoruz. Dış politikanın “Cumhurbaşkanımız Osmanlı tokadını Biden’ın suratına indirmiştir” gibi açıklamalarla yapılamayacağını da çok iyi biliyoruz.

Anlatacağımız, yakınacağımız çok şey var ancak konuyu şimdilik pandemi dönemi özelinde değerlendirelim;

Pandemi döneminde gençler bir yılı aşkın süredir uzaktan eğitim görmektedir. Uzaktan eğitimin gereklilikleri olan internet, tablet/bilgisayar ihtiyacı devletin hiçbir zaman odağında olmamıştır. Haber sitelerine servis etmek için birkaç köye tablet dağıtımı yapıldı ise haklarını teslim edelim, ancak yalnızca bizim çevremizde dahi bu hizmete ulaşamadığından eğitim alamayan birçok genç mevcuttur. Okullarda sınavlar iptal edilse de, göstermelik yüksek notlar verilse de genç arkadaşlarımız görünürde sınıflarını geçmekte, ancak geçen bu dönemlerin derslerini öğrenememektedir. Bu durum birçok genç arkadaşımızda temel eksikliği yaratacak ve ileride mesleklerini belirleyecekleri sınavlara yaşıtlarından 1-0 geride başlamalarına neden olacaktır. Bu fırsat eşitsizliğine gözünü kulağını kapatan hükümete şunu hatırlatmak istiyoruz;

Gelecek gençlerdir! Bu yalnızca eğitim temellerini sağlam atamayan gençlerin değil toplumun sorunudur.

Birçok ülke normal hayatına döndüğü halde ülkemizde doğru yönetilemeyen pandemi dönemi nedeniyle gençler hala evlere tıkılmış durumdadır. Bu yanlış yönetim adımlarının başında lebalep kongreler, tıklım tıklım cenaze törenleri gelmektedir. Devlet yetkililerinin halka örnek olması gerekirken bizde tam aksi olmuştur.

Gençler bu dönemde tabiri caizse psikolojik açıdan dibi görmüştür. Aşılama ile kolayca aşılabilecek bu sorunlar giderek çığ gibi büyümüştür. Biz tam kapanma döneminde aşılama yapılır ve bir an önce eski yaşantılarımıza döneriz diye umut ederken bu dönemde yalnızca %2 aşılama yapılarak hayallerimiz bir kez daha suya düşürülmüştür.

Pandemi döneminde genç işsizliği oranı artmıştır. Kapanan yahut ekonomik olarak çöküntü yaşayan iş yerlerinin sayısı oldukça fazladır. Bu durum hem iş yeri sahiplerinin hem de bu iş yerlerinde istihdam edilecek gençlerin canını yakmıştır. Cumhurbaşkanı ise bu durum karşısında HELALLİK istemektedir.

Türk gençliği kendini aşağılanmış hissetmektedir. Turizm çalışanlarına taktırılan “Keyfinize bakın, aşılandım” yazılı maskeler, Dışişleri Bakanı’nın “Turistin göreceği her yeri aşılayacağız” söylemleri devlet yetkililerinin tek gayesinin turistlerin döviz getirmesi olduğunu; alamadığımız eğitimin, dükkan kapatan esnafın, intihar eden vatandaşın ve daha nicesinin umurlarında bile olmadığını kanıtlamıştır. Ülkemizin güzelliklerinden vatandaşlar yararlanamamaktadır. Vatandaş evinde hapisken turistler bu güzellikleri gezmektedir.

Devlet millet için vardır, milletle vardır. Liderlik, vatandaş dert yandığında cebindeki telefonun markasını sormak yerine bu derde derman olmaya çalışmaktır. Bu fakirlik güzellemeleri “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller” pişkinliğine kadar gelmiştir. Ne yazık ki ülkemizde devletin yapması gereken destek ve yardımları belediyeler yapmaktadır. Vatandaş şansına bulunduğu ilin belediyesi lütfederse yardım alabilmektedir.

Bizler milletini her şeyden ve herkesten önde tutan Atatürk’ün çocuklarıyız. “Ben bu yolu gençler olmadan yürümem” diyen Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in yanında onunla birlikte yürümeye hazırız.

Kendimize bize yakışır bir Türkiye inşa etmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun !” ifadeleri kullanıldı. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ