Zirvede Haber

20 yaş çılgınlığına farklı bakış

20 yaş çılgınlığına farklı bakış

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, tam kapanmada sosyal medyada 20 yaş fotoğrafları ile ilgili akıma baktığı düşüncelerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyada birkaç gündür görüyorsunuzdur.

Herkes 20 yaşlarındaki fotoğraflarını paylaşıyor. 20’lik fotoğraflarını paylaşıp iç geçirenlerimiz bir hayli fazla.

Bu ülkenin 20 yıl önceki görüntülerine de bir bakmak gerek.

Köhnemiş, eskimiş, pörsümüş SSK hastanelerinde ölüme terk edilen insanlarımız, mesai saatleri sonrası doktorların özel muayenehanelerinde bıçak parasına mahkûm edilmiş hastalarımız, çökmüş sosyal güvenlik sistemiz, Türkiye’nin sağlıkta S.O.S verdiği yıllar…

Z kuşağı hatırlamaz ama o yılları yaşayanlar bilir. Tedavi olabilmek ve ilaç alabilmek için gecenin karanlığında SSK hastaneleri önünde uzayıp giden kuyruklar.

Şimdi hepsi geride kaldı.

2002 sonrası sanki sağlık ve sosyal güvenlik sistemimize sihirli bir el dokundu. AK Parti hükümetleri ile birlikte bu iki alanda radikal reformlar yapıldı.

Bugün 20 yaş çılgınlığına karşı sosyal medyada dolaşan Türkiye’nin eski ve yeni halini anlatan şu fotoğraf sanırım her şeyi özetliyor.

Modern şehir hastaneleri ülke geneline yayılıyor.

Hepsi tam da bugün, salgının zirve yaptığı dönemde olağanüstü hizmet veriyor. Türkiye’nin 20 yıl öncesine bir de bu pencereden bakalım istedik.

Elbette sağlık ve sosyal güvenlik modelimizde aksayan, yürümeyen, sorun çıkaran yönler yok değil. Ama bu bile gelişmiş çoğu ülkenin gıpta ile izlediği bir aşama.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ