Zirvede Haber

Kepenk İndiren Belediye Kiracılarının Pandemide Kira Alınmasını Doğru Bulmuyoruz…

Kepenk İndiren Belediye Kiracılarının Pandemide Kira Alınmasını Doğru Bulmuyoruz…

“Karacabey Belediyesine ait olan taşınmaz yerlerin yıllardır kiralarını alan Belediye tüm dünyayı kasıp kavuran Covid  19’da kısıtlama döneminde halkının ne kadar yanında!” sözler İYİ Partili bir isme ait. İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, pandemi döneminde belediyenin tam kira alarak esnafı sıkıntıya düşürdüğünü iddia ederek; “Bu taşınmazlardan yıllardır alınan kiralar ile ilgili bu dönemde bir düzenleme olmamış olması ve kiraların alındığı göz önündedir.

İYİ Parti Teşkilatı olarak faaliyetleri durdurulan esnafın sesine kulak verdik. Karşılaştığımız durum yine üzücü yine vahim! Covid 19 virüsü tüm dünyayı ülkemizi ve en çokta esnafımızı bitirmiş bir durumda iken Karacabey Belediyesi’nin taşınmazlarında bulunan işletmeci esnafımızdan Aralık -Ocak-Şubat  aylarının kiralarının yarısını almış olması, buna istinaden ise tam kapanma sürecine girdiğimiz Nisan ayında bile kiraların tamamının Karacabey Belediyesi tarafından alındığıdır.

Oysaki; Çevre ve Şehircilik Başkanlığının 19.03.2020 tarihli koronovirüs önlemleri dahilinde 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu salgın sebebiyle Belediyelere ait işyerlerinin kira bedellerinin iyileştirme genelgesinden haberleri yok mu? Bu zorlu süreçte esnafın değil kirasını ödemek, evine ekmek dahi götürmekte zorlandığı dönemde Belediye ne için var?

Faaliyet göstermeyen iş yerleri için kira talep etmek hangi kanunda hangi yönetmelikte var. Sizinde dediğiniz gibi YAPARSA AKP YAPAR. İnsanların zaten zorda olduğu bir dönemde kira almak istemek ne kadar doğrudur? Sayın Karacabey Belediye Başkanına İYİ Parti ilçe Başkanı olarak sesleniyorum; Örnek olarak da bunu verebilirim. Çorum Belediyesi’nin pandemi dönemi sonuna kadar belediyenin taşınmazlarından kira almayacak olması sizlere İYİ bir yol göstermesi için ve bu soruna çözüm getirmesi için sunuyoruz.

Belediye’mizin kiracılarının bir kısmı tamamen kapatmak zorunda kaldığı, bir kısmınında açık olsa bile çok önemli bir gelir kaybına uğradığı bu dönemde, Belediye’nin değer ve gelir kayıplarına karşı bir düzenleme yapması ve her halükarda buralardan kira almaması esnafımızı bir nebze dahi olsa rahatlatmasına yardımcı olmaz mı?

Kiracıların ödeyemedikleri kiraların sonucu ne olacak ? Ödenmeyen kiralara faiz uygulaması devam edecek mi?

Bu konuda YAPARSA AKP YAPAR sözünüzü  düstur alıp esnafın kanayan yarasına ivedilikle çözüm getirmeniz gerektiğini düşünmekteyiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ