Zirvede Haber

Atatürk ilke ve inkılâpları ile Cumhuriyetimize sahip çıkma noktasındaki kararlılığımızı bir defa daha özellikle vurguluyoruz!

Atatürk ilke ve inkılâpları ile Cumhuriyetimize sahip çıkma noktasındaki kararlılığımızı bir defa daha özellikle vurguluyoruz!

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.” İYİ  Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman yayınladığı mesajında; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda Heykel’de çelengimizi sunduk. 23 Nisan 1920 de kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temelini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışı ve Çocuk Bayramımızı, şehitlerimizi minnetle anarak yad ettik.

Değerli ,İnegöllü hemşehrilerim, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar,

İYİ Parti İnegöl Teşkilatları olarak, milletimizle birlikte, bugün tam 101 yıllık gururu idrak etmenin kıvancını, yaşıyoruz.Öncelikle bayramın gerçek sahibi olan sevgili çocuklarımızın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını en samimi duygularımla kutluyorum.

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma- yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir.

Büyük Atatürk, herşeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin en büyük simgesidir.

Atatürk’ün “Türk milletinin asırlar süren aranmalarının özü ve O’nun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali” olarak nitelediği Türkiye Büyük Millet Meclisi, sürmekte olan bir mücadelenin içinde başlamış ve bu kutsal mücadeleyi başarıya ulaştıran kararlara imza atmıştır. Bu yönüyle de dünya parlamentoları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir.

Geçen yılki 100.Yıl Kutlamalarını, salgın tehlikesi nedeniyle iptal eden köhnemiş zihniyet, bu yıl yine aynı gerekçeyle Türk Milleti’nin bir bayramını daha sokağa çıkma yasağı uygulayarak ,coşkuyla kutlanmasını engelledi.

Binlerce kişinin katıldığı şeyhlerin, şıhların, bir takım cemaat mensuplarının cenaze törenlerine ses çıkarmayıp teşvik eden, üstelik bizzat katılarak buralarda boy da gösteren iktidar sahipleri; Cumhuriyet tarihimizin kilometre taşlarını oluşturan ve her biri ayrı ayrı önem taşıyan resmî bayramlarımızı, türlü bahaneler uydurarak sabote etmeye devam ediyor.

Onlar bu necip Türk milletinin şanlı tarihine ihanet ededursunlar, bizler bugünün önemine binaen ve her şeye rağmen;

23 Nisan 1920’de açıldığı tarihten günümüze, ulusal egemenliğimizin ve tam bağımsızlığımızın en büyük sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu onurla kutlarken, Atatürk ilke ve inkılâpları ile Cumhuriyetimize sahip çıkma noktasındaki kararlılığımızı bir defa daha özellikle vurguluyoruz.

Çünkü biliyor ve görüyoruz ki;

Milli ve manevi değerlerimiz, bu iktidar döneminde pervasızca saldırıya uğruyor.

Cumhuriyetimizin neredeyse tüm kazanımları bu hükümet döneminde adeta lime lime yapılıp tarumar ediliyor.

Bugün kuruluşunun 101. Yılı’nın onurunu yaşadığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, işlevsizleştirilerek etkisiz kılınmaya çalışılıyor.

Onlar Tek Adam rejimini savunurken, Bizler Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ile “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” fikrinin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz !!!

İşgal altındaki vatan topraklarını düşman çizmelerinden arındırarak, yok olmanın eşiğindeki Türk Milletini yeniden ayağa kaldıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun bağımsızlık ideolojisine saldırı üstüne saldırı yapılıyor.

İşte daha dün Mersin Çamlıyayla’da, bu Cumhuriyet sayesinde ‘Milli Eğitim Müdürü’ payesi elde etmiş, ancak milli onurdan zerrece nasiplenmemiş bir gafil; Atatürk’ün ‘yol gösterici’ nitelikteki armağanı NUTUK kitabını yasaklamaya dahi cüret edebildi.

Türk Milleti’nin şiddetli tepkisi ile ‘yöneticilik’ yetkisi elinden alınmak zorunda kalınan bu gafilin, hukuken de gerekli tüm cezalara çarptırılmasını, sonuna kadar takip edeceğiz.

İYİ Parti İNEGÖL Teşkilatları olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz !!!

Bütün bu nedenlerle her zamankinden çok daha güçlü haykırıyoruz ki;

Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebed yaşatacak tüm fedakarlıkları yapmaktan asla imtina etmeyeceğiz.

Ülkemizi Büyük Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine yükseltebilmek için gerekli mücadeleyi, en zor şartlarda dahi olsak vermekten asla ve kat’a vazgeçmeyeceğiz.

Sevgili çocuklarımıza ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı bütün çabalarında destek verecek ve yanınızda olacağız. Çünkü, çocuklarımızı seviyor ve onlara güveniyoruz.

101 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve TBMM’yi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun dâvâ arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların zoru başarma azmi ve kabiliyeti, milletlerine olan derin bağlılıkları, bugün karşı karşıya bulunduğumuz sorunları aşmamızda en büyük ilham kaynağımız olacaktır.

Aynı şekilde;

Cumhuriyetimizin teminatı, ulusal egemenlik ve bağımsızlığımızın simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeniden işlerlik kazandırılmasından zerre kadar taviz vermeyeceğiz.

Milletimizin, Kıbrıs Türklüğü’nün ve bütün dünya çocuklarının bayramını canı gönülden kutluyorum.

Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Gazi Meclisimiz, Yaşasın Cumhuriyet !!!

Ne mutlu Türküm diyene…!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ