Zirvede Haber

El yapımı çini sofra takımları

El yapımı çini sofra takımları

Adını sakin ve huzur verici bir balık olan Betta balığından alan Betta Studio Art’ın ilk koleksiyonu, Betta balığına adanmış. Markanın yaratıcısı İç Mimar Büşra Çoban, bir balığın hikayesinden ve muhteşem renklerinden ilham alarak ona özel bir seri hazırlamış. Bu seride yemek tabağından kahve fincanına kadar her detay düşünülmüş ve her parça elde üretilerek renklendirilmiş.

Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümü ardından Politecnico di Milano’da Design Management yüksek lisansı yaptıktan sonra çini ile tanışan İç Mimar Büşra Çoban’ın hayatı, Betta balığıyla tanıştıktan sonra değişti. Küçüklüğünden beri var olan güzel sanatlar ve resime olan ilgisini sofralarda yansıtmayı hayal edip gerçekleştiren Çoban, markasının ilk koleksiyonunu da ilham aldığı Betta balığına armağan etmiş.

Kendi çizgilerinin içindeki sınırsızlığı ararken keşfettiği bu balık cinsi aslında kavgacı siyam balığı ve dövüş balığı isimleriyle de anılıyor. Ancak elverişli şartlar sağlandığında oldukça sakin ve huzur verici bir balık olan Betta, yaşadığı alanda kendine bir bölgesi olsun ister. Tıpkı hepimizin kendisine ait bir odası olmasını istediği gibi. Bu alan onun yuvasıdır ve yabancılar bu bölgeye girerse Betta balıkları agresifleşebilirler. Hatta kendisinden büyük balıklara bile kafa tuttuğu bile görülmüştür. Hikayesinden ve muhteşem renklerinden ilham aldığı Betta balığının herkesin hayatlarına dokunabilmesi dileğiyle onu sofralara taşımak için çini tekniğiyle birleştirerek yarattığı sofra takımını vitrine çıkarmış.

Betta Studio Art’ın yakın geleceğe dair hedefi koleksiyonu genişletip seriye daha fazla renk seçeneği adapte etmek.

Konuya ilişkin basın bültenini ve görselleri ekte değerlendirmenize sunarız.

www.shopier.com/bettastudio

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ