Zirvede Haber

Taş Mektep faaliyete geçtiğinde, Müze’nin kapsamı ne olacak?

Taş Mektep faaliyete geçtiğinde, Müze’nin kapsamı ne olacak?
“2 Nisan cuma günü Belediye Meclis toplantısında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı gereği gündeme gelen TRİLYE TAŞ MEKTEP’ in müze olarak kullanılması önerisi görüşmesinde MHP ve AK PARTİ Meclis üyeleri binanın kullanım amacı konusunda somut bilgi olmadığını, komisyonda daha detaylı bir çalışma yapılmasının faydalı olacağını ifade ettiler.” Trilye’deki Taş Mektep’in kullanım amacı yeni tartışmalara kapı araladı. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sosyal medyasından Taş Mektep ile ilgili dikkat çeken sorular sordu.
Erden; “Öneri kabul edilmeyerek oylamaya geçildi. MHP ve AK PARTİ Meclis üyeleri yeterli bilgi olmaması nedeniyle çekimser oy kullandılar CHP meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Hayırlı olsun. Oylama öncesi konuşmanızda söz konusu binanın kısmen müze, kısmen eğitim ve kültürel faaliyetlerdede kullanılmasını planladığınızı ifade ettiniz. Sizden ricamız, aşağıdaki sorulara kamuoyunu aydınlatma adına cevap vermeniz veya verdirmeniz.
Taş mektep faaliyete geçtiğinde,
Müze’ nin kapsamı ne olacak?
Planladığınız diğer etkinlikler nelerdir?
Binanın genel anlamda işletmesini hangi kurum üstlenecek.?
Diğer etkinlikler bedeli karşılığımı, kamu hizmeti kapsamındamı organize edilecek?
Planlanan faaliyete geçme zamanı nedir?
Restorasyona destek veren Bursa Valiliği ile binanın kullanım amacı konusunda iletişim kurmanız gerekiyormu, gerekiyorsa kurdunuzmu?
Planladığınız etkinlikler konusunda ilgili stk lar ve bürokrasi ile temas ve mutabakatlarınız varmı?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ