Zirvede Haber

Mecliste “Yıldıztepe projesinin kapsamını biliyorsanız söyleyin” dediğimde cevap veremeyip mahcup olduğunuz için mi alındınız?

Mecliste “Yıldıztepe projesinin kapsamını biliyorsanız söyleyin” dediğimde cevap veremeyip mahcup olduğunuz için mi alındınız?
“2 Nisan 2021 Cuma günü sağlık nedenlerim ve tedavi sürecimin devam etmesinden dolayı katılamadığım Mudanya Belediyesi Meclis Toplantı’sında CHP Meclis Üyesi sayın Ergül Batman Belediye Başkanı sayın Hayri Türkyılmaz’a hitapla “Sayın Başkanım ” sözü ile konuşmasına başlamış ve adeta beni Başkana şikayet edercesine gıyabımda adımı telaffuz ederek CHP’li meclis üyelerine hakaret ettiğim iddiasıyla kendilerinden özür dilememi istemiş(!)” sözler Mudanya’nın keskin meclis üyesine ait. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden kendisine Meclis’te yapılan davranışa sessiz kalmayarak sosyal medyasından CHP’li Meclis Üyelerine seslendi.
Erden; “Ben de kendisine buradan soruyorum; CHP’li Meclis üyelerinizin Komisyonda Güzelyalı Kapalı Pazar yerine merhum esnaf başkanı Sn. Emir Ali Usta adının verilmesini kabul etmemesi üzerine ” Başkan’ın baskısı ile bu kararı verdiniz ise, size neden diye sormuyorum.” söylemime mi alındınız?
Başkan’a “Meclis üyelerinizden siyasi Başkan Yardımcısı atayacak yeterlilikte iki kişi yok mu” diye sormama mı alındınız?
Belediye’ye hibe edilerek kaynak aktarılan ve ismi Mudaş olarak değiştirilen henüz hiçbir icraatta bulunmadan 4’er 5’er bin Türk Lirası ilk ay huzur hakkı alan Başkan ve Yönetim Kurulunu oluşturan CHP’li Meclis Üyelerine bu icraatın etik olmadığını ifade ettiğim için mi alındınız?
Mecliste “Yıldıztepe projesinin kapsamını biliyorsanız söyleyin” dediğimde cevap veremeyip mahcup olduğunuz için mi alındınız?
“Cuma ve pazar günü pazaryerine huzur içinde alışverişe gidebiliyor musunuz?” diye soruma mı alındınız?
Camianız tarafından yalnız bıraktığınız ( gerçi arkasında duracağınız bir durum yoktu) söylemi ile partinizden istifa eden Sayın Mehmet Er konusu mu sizi küstürdü?
Pandemi sürecinde Belediyenin usule uygun, etiğe aykırı ödemelerine tepki göstermeyen meclis üyelerini ve konulan şerhi gündeme getirdiğim için mi alındınız?
Meclis üyesi görev ve yetkilerini kullanmakta yetersiz kaldığınız uyarısı ile ilgili maddeleri dikkatinize sunmama mı alındınız?
“Yerinizde olmak istemezdim, olsam da kalmazdım. İşiniz zor, size bir de ben yüklenmeyeyim” söylemime mi alındınız?
Sn. Ergül Batman CHP’li meclis üyelerinden özür dilememi istediğiniz hakaretim ne ise somut olarak dillendirin ama lütfen şahsım üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkmayın.
Hatırlatırım ki siyasette, özellikle yerelde muhalefet, halk için halkın mefaatine çalışmak, konuları irdeleyerek, gündeme getirerek, yerine göre eleştirerek doğruları gösterme, mümkün ise çözüm üretebilmek adına ifade özgürlüğüdür.
Mensubu olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir ferdi olarak Saygıdeğer Mudanyalıların vermiş oldukları oyların sorumluluğunun gayet bilincindeyim. Eleştiri omuzlarıma yüklenmiş olan bu sorumluluk neticesinde benim siyasetçi olarak en doğal hakkım ama hakaret asla tarzım değildir.
Sn. Başkanınızın her fırsatta dillendirdiği sözde şeffaf, sosyal belediyecilik iddialarının, yasal ama yersiz, kanun ve yönetmeliklere uygun ama etik olmayan adeta vicdanları yaralayan uygulamaları karşısında CHP’li meclis üyelerinin sessizliğini eleştirmemi hakaret olarak algılamanızı hezeyan olarak kabul ediyorum.
Sizi içi boş söylemlerle kamuoyunu yanıltmak yerine İlçe gündemine belgelerle taşıdığım sorulara mantıklı cevaplar vermeye ve Mudanyalıların hak ettiği şeffaf belediyecilik anlayışına davet ediyorum.
MHP Meclis Üyesi Bülent Erden olarak eleştiririm, hakaret etmem. Yeri geldiğinde hak edenden özür dilemesini de helallik istemesini de bilirim. MHP Meclis Üyesi olarak gündeme taşıdığım Mudanyalıların canını yakan ve yakacak olan onlarca konuda sessiz kalanların büyük vebal altında olduğu gün gibi ortada dır. Zaman ilerledikçe bunun çok daha iyi anlaşılacağına inanıyorum.
Sn. Ergül Batman meclis üyesi olarak birilerinden özür dilemesini istemeden önce eleştiri ile hakaret arasındaki farkı iyice anlamanızı tavsiye ediyorum. Halkımızın çıkarlarına, bugünü ve geleceğine gücüm yettiğince sahip çıkacağımın tüm Mudanyalılarca bilinmesini isterim.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ