Zirvede Haber

HANGİ AMAÇLA BU TAŞINMAZLARI SATIYORSUNUZ?

HANGİ AMAÇLA BU TAŞINMAZLARI SATIYORSUNUZ?

İYİ Parti İznik İlçe Başkanı Mustafa Küçük yapmış olduğu basın açıklamasında, “Göreve geldiğimizde, Covid-19 salgını ile karşı karşıya kaldık ve her vatandaş gibi, sağlığımızı düşünerek getirilen sokağa çıkma yasağı dönemlerinde siyaseti gündemimizden çıkardık. Fakat geçen zaman zarfında gördük ki İznik de gözden çıkarılmış.” dedi.İYİ Parti İznik İlçe Başkanı Mustafa Küçük, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın seçildiği günden itibaren yaptıklarını ilişkin değerlendirdi.

Küçük, “Pandemi nedeniyle uzunca zamandırİYİ Parti İznik İlçe teşkilatı olarak siyasetten uzak kaldık. Şu 3 günlük dünya hayatımızda en önemli varlığımızın sağlık olduğunu, içinde bulunduğumuz zor şartlarda, maskeye bağlı yaşam sürdüğümüz böyle bir dönemde hepimiz çok iyi anladık. Bu vesile ile Covid-19 denen virüs belasından başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın tez vakitte kurtulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, sürecin en başından bu yana çok zor şartlar altında mücadele eden, bu uğurda savaş veren başta cefakar doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, virüsün bizden kopardığı canlara rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi.

Bugün gündemimiz tek sevdamız gerçek derdimiz İznik. İznik’in geleceği, İznikli gençlerin çiftçinin ve esnafın geleceği diyen Mustafa Küçük, “31 Mart Seçimlerinde İznik halkı Şehr-i Emin olarak Sayın Kağan Usta’yı seçti ve “Buyur mühür senin, söz verdiğin hizmetleri yerine getireceğine inanıyoruz, başımıza geç ve bizi yönet” dedi. Bize de İYİ parti olarak 4 Meclis Üyesi ile başkanı denetleyin, yönetimine yardım edin, gerektiğinde muhalefet edin ve uyarın dedi. Halkımızın teveccühü başımızın üstüne. İznik için, İznik halkı için ne yapılacaksa bugüne dek destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Doğru olanı, hakikat olanı destekleyip, yanlışın, keyfiliğin ve halkımızın yararına ters düşen ne varsa onun da karşısında duracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” ifadesini kullandı.

‘İZNİK GÖZDEN ÇIKARILMIŞ’
Konuşmasına devam eden Küçük, “Göreve geldiğimizde, Covid-19 salgını ile karşı karşıya kaldık ve her vatandaş gibi, sağlığımızı düşünerek getirilen sokağa çıkma yasağı dönemlerinde siyaseti gündemimizden çıkardık. Fakat geçen zaman zarfında gördük ki İznik de gözden çıkarılmış. Belediye Başkanı Sayın Usta, seçildiği 31 Mart 2019 tarihinden bugüne görevinin iki yılını tamamladı. Geriye kaldı 3 yıl. Herhalde kendisi seçim döneminde halkımıza verdiği sözleri unutmuş olacak ki, biz hem kendisine hem de vatandaşlarımıza bu basın açıklaması yoluyla bir hatırlatalım istedik.” dedi.

İYİ Parti İznik İlçe Başkanı Mustafa Küçük konuşmasına şöyle devam etti:

“Öncelikle hemen belirteyim ki, “Belediye işi Gönül işi,  Tevazu samimiyet ve gayretle” sloganları ile yola çıkan Sayın Başkan, ilk icraat olarak Yeni Balık Pazarı projesini iptal ederek mesaiye başladı. Bu proje hangi amaçla iptal edildi, sebebi neydi? Bilen yok. Açıklama yapan da olmadı. Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Osman Sargın döneminde yapılan Yeni Balık Pazarındaki dükkanları satın alan vatandaşlar iptal kararı ile birlikte mağdur edildi ve belediyeye karşı idare mahkemelerinde iptal ve tazminat davalarını açtılar. Davalar devam ediyor. Takipçisiyiz. Şayet bu davalar neticesinde, tüm ilçe halkımızın hakkı olan belediye zarara uğratılır ise bunu da çıkıp yine o gün halkımıza açıklayacağız. Bu konunun Takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiririm.

Göreve geldiği ilk yılda meclisten aldığı yetkiyle 2 kez toplamda 3 milyon TL civarında kredi kullanan Sayın Usta’yı biz Turizmci kişiliği ile tanırken, bir de baktık ki Encümen kararıyla yine Sayın Osman Sargın’ın Belediye başkanlığı döneminde ilçemize kazandırılan Şerefiye Mahallesindeki Belediyemizin ilk ve tek turistik tesisi olan 15 dönüm 350 m2 taşınmazı ve üzerindeki 17 adet bungalov evi satışa çıkardı ve 4 milyon TL gibi bir bedelle sattı. BİTTİ Mİ ? HAYIR.

Geçtiğimiz günlerde meclis toplantısında Akparti meclis üyelerinin çoğunluk kararıyla, Elbeyli Mahallemizde bulunan 108 dönüm Arsanın kat karşılığı mülkiyeti, parselasyon ve ifrazı için yetki aldı. Buradan bir kez daha soruyorum. HANİ SİZ BİR KARIŞ TOPRAK SATMAYACAKTINIZ? Seçim meydanlarında mahalle mahalle gezerken, satarsak namerdiz dediğiniz sözlerinizi ne çabuk unuttunuz? Bu satışları geçmişte söz verdiğiniz İznik Halkına nasıl izah edeceksiniz Sayın USTA? Sizin için söz vermek, köprüyü geçene kadar mıydı? Halkı seçmeni kandırmaktan mı ibaretti? Ne meclis üyelerine ne de halkımıza Bu 108 dönüm arsa üzerinde ne yapılacağına dair tek bir açıklama da yok. İznikli işsiz gençlerimiz için, Esnafımız, Çiftçimiz için ortaya koyduğunuz tek bir proje yatırım ve hizmet yokken HANGİ AMAÇLA BU TAŞINMAZLARI SATIYORSUNUZ?  Gelin bu çağrımıza kulak verin, Vakıf Mallarını satmaktan vazgeçin. Bu yanlıştan dönün. Vakıf mallarını satmak Tüyü bitmemiş Yetimin hakkını satmaktır. Bu toprağın altı da var, hesap günü de var SayınUsta !

Değerli basın mensupları, bir diğer yandan takipçisi olduğumuz, geçtiğimiz yıl bahar aylarında Müşküle, Göllüce, Çamdibi ve Kaynarca mahallelerinde meydana gelen dolu ve sel felaketine sebep olan Derelerin temizlenmesi ve ıslah edilme çalışmaları. Bilhassa müşküle mahallesinde 22 Haziran 2020 tarihinde İç işleri Bakanımıza dahi gelerek bu afet hakkında yerinde incelemelerde bulunmasına rağmen, gördüğümüz o ki, bu ıslah çalışmaları hala tamamlanmadı. Derelerin ıslah çalışmaları yarım bırakıldı. Yine bir bahar mevsiminin başındayız. Allah hepimizi Felaketlerden korusun. Sayın Başkan, bu ıslah çalışmaları konusunda neyi bekliyorsunuz? BUSKİyi devreye sokmak, “ Kardeşim benim vatandaşımın başına bir iş gelmeden, bir daha aynı felaketi yaşamadan şu ıslah çalışmalarını bitirin demek, çok mu zor?

Değerli dava arkadaşlarım, bir toplumun huzur ve barışı, kardeşlik hukuk, kalkınması, bilim ve teknolojide ilerlemesi ancak o toplumu yönetenlerin yapacağı istişareler ve ortak akılla alınacak kararlarla mümkündür. Ben bilirim kibiriyle yapılan her iş eleştirilmeye mahkum, günü geldiğinde de çürük duvar gibi yıkılmaya mecburdur. Bu bağlamda;
Belediyemiz bünyesinde bundan önceki belediye başkanları döneminde oluşturulan KENT KONSEYİ’nin 2 yıldır hayata geçirilmemesi, İlçemizde ortak aklın devre dışı bırakıldığının resmidir. KENT KONSEYİ, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, mülkü idari amir ve Belediye başkanlığının temsilcileri eliyle kurulur ve görev aldıkları ilçede, kalkınma ilkeleri temelinde sorunların tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak aklın ve kardeşlik hukukun üstün tutulduğu yönetim mekanizmasıdır. Bu konseyin derhal oluşturulması hususunda, Sayın Belediye Başkanına çağrıda bulunuyoruz.

Gelelim Sayın Usta’nın İZNİK için verdiği sözlere,

1 Hesbekli Halinin Modernizasyonu,
2 İznik Orhangazi yolunun bir an önce yatırım planına aldırılıp ulaşıma açılması,
3 Amatör balıkçılık ve su altı dalış sporları için göl içerisinde alanlar oluşturulması,
4 Motokros, süper kros ve süpermoto pistleri yapılarak aktif sporcu sayısını arttırmak ve ulusal uluslararası yarışmalar düzenlemek,
5 İznik gölünün tüm su sporları branşlarında aktif hale getirilmesi ve İznik Spor İçin gelir getirecek projeler.
6 Bisiklet Kiralama istasyonları,
7 Canlı hayvan pazarı ve Organize hayvancılık bölgesi
8 Çiftçinin kalkındırılması, yüksek katma değerli tarım ürünlerinin üretilmesi, ambalajlanması ve pazarlanması,
9 DSİ ve Göllüce mahallesi arasındaki sahilin piknik alanı olarak düzenlenmesi,
10 İznik belediyesi infak alışveriş merkezi,
11 Kapalı ve açık yüzme havuzları,
12 39 kırsal mahallede eksik olan hizmetlerin tamamlanması,

Bu sözlerinizi yerine getirmek adına 2 yıldır çivi dahi çakmadınız, Pandemi duvar örülmesine, asfalt atılmasına, havuz yapılmasına da mı engel sayın Usta? 3 yıl görev sürenizin kaldığını hatırlatmak isteriz. Sayın başkan makamlar koltuklar geçicidir. Belediye başkanlığı koltuğundan inince bu millet sizi hayırla yad etsin istiyorsanız, bir an evvel bu verdiğiniz sözleri yerine getirin.
İznik Belediye meclisinde bulunan 4 meclis üyemiz, halkımızın sorunlarını her meclis toplantısında gündeme taşımaktalar. Gerek vatandaşlarımızın gerek mahalle muhtarlarımızın talepleri, gerekse kendi gözlemlerimiz doğrultusunda çözüm ve fikirlerimizi mecliste gündeme getirmekteler.

Bu güne kadar bu hususlarda verdiğimiz bazı önergeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1- Çamdibi ve Hocaköy Mahallelerimizde kanalizasyon giderlerinin, Kıran Dereye verilerek, İznik Gölüne akıtılması, arıtma tesislerinin yapılmayışı hakkında.

2-Sahil yolunun 3.5 km uzunluğundaki düzeltme asfaltlanmasının tamamlanması hakkında.

3- Meclis toplantılarının, Belediyemize ait sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yapılması, halkın bu toplantıları izleyip haberdar edilmesi hakkında ( Şeffaf halka hesap verebilir belediyecilik anlayışı bunu gerektirir.Elbeyli ve Boyalıca Mahallelerinin “KIRSAL MAHALLE” statüsüne alınması hakkında. 37 mahalle bu statüye alınırken, bu iki mahallemizin neden alınmadığı bilinmemektedir. Ümit ediyoruz ki, bu hatalı karardan dönülecek, bu iki Mahallemiz de kırsal mahalle statüsüne kavuşacak, İznik Belediye Meclisi doğru olan kararı alacaktır. Mahalle sakinlerimiz için Su faturalarında indirim, Emlak vergilerinden muafiyet ve imar uygulamalarında konutlaşmada kolaylıklara yol açan bu statüyü kazandıracaktır. Aksi halde 37 mahallede ikamet eden vatandaşlarımıza bu imtiyaz tanınırken, Elbeyli ve Boyalıca Mahalle halkının ayrı tutulmasının vebali buna karşı çıkan meclis üyelerinin üzerine olacaktır. Bu konunun da takipçisi olduğumuzu Elbeyli ve Boyalıca mahallesinde ikamet eden hemşehrilerimize bildiririz.

1-İznik Merkez ara sokak ve caddelerinde tek yön uygulaması ile trafiğin düzene sokulması hakkında. Saygıdeğer basın değerli vatandaşlarımız, Sokaklarımızdaki yollar dar. Tek taraflı araç park edilince de yol tek yöne düşmekte, araçlar seyir halindeyken kafa kafaya gelmekte ve biri biri geri çıkmak yol vermek zorunda kalıyor. Bu durumun ilçemizde çözülmesi gereken ciddi bir sorun haline geldiğini, çözüm olarak da tek yön  uygulamasına geçilmesini talep ettik.

2İlçemizin bütün mahallelerinde temizlik, çöp toplama ve umuma açık tuvaletlerde temizliğe hijyene daha fazla dikkat ve özenin gösterilmesi hakkında. Bütün bunların yanında İlçemizde önümüzdeki günlerde yapılması planlanan 4. Dünya Göçebe Oyunları hakkında halk arasında bir takım söylentiler yayılmakta, bu konuda halkın bilgilendirilmesini de Sayın Belediye Başkanımızdan talep ediyoruz. Oyunların İznik Stat bölgesinde yapılmasının planlandığı, oyunların 4 gün süreceği, Stadın yıkılacağı gibi çirkin dedikodulara daha fazla mahal vermeden ilgili konu hakkında halkımıza çıkıp açıklama yapmanızı talep ediyoruz.

İznik, 4 medeniyete Başkentlik etmiş, altın kadar değerli topraklarıyla, içilebilir tertemiz Gölü ve suyuyla, ferah havası, yeşile bürünmüş dağı taşıyla, Dünyada eşi benzerine az rastlanır yerlerden ve elbette Türkiyemizin en değerli en köklü kentlerinden biridir. İznik’te turizmi ayağa kaldırmak, nam-ı dünyaya yayılmış İznik çinisini hak ettiği değere kavuşturmanın yanında İznikli vatandaşlarımızın asıl geçim kaynağı olan girdiği her pazarda neredeyse bütün tarım ürünleriyle fark yaratan, adından bahsettiren İznik Tarımını başta ülkemiz olmak üzere tüm ülkeler üzerinde marka haline getirmek, İznikli çiftçimize borcumuzdur. Bu alanlarda çalışmalar yapmak, gerekli yatırım ve projeleri faaliyete geçirmek konusunda Belediyemize de ciddi görevler düşmektedir.

İznik ilçemiz hakkında az önce belirttiğimiz sorunların çözüme kavuşması, İznik İlçemizin layıkıyla yönetilmesi için bizler ilçe teşkilatımız ve Meclis üyelerimizle birlikte sözümüzün geçtiği her platformda dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Fakat geçen 2 yıl zarfında İlçemizin bu şekilde yönetilmesini, ne hak’ka ne de halkımıza yakışmadığını etik olmadığını bir kez daha buradan açıkça söylüyoruz. Zamanı geri almak durdurmak mümkün değil. Görevimiz ne olursa olsun vaktinde ve yerinde yapılan her hizmet güzeldir. Sayın Belediye Başkanı ve bütün meclis üyelerimizin bundan sonra daha dikkatli özverili ve özenli çalışmalarını halkımız adına talep ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ