Zirvede Haber

Nokia, 5G Baz İstasyonlarının Güç Tüketimini 2023 Yılına Kadar Yarıya İndirecek

Nokia, 5G Baz İstasyonlarının Güç Tüketimini 2023 Yılına Kadar Yarıya İndirecek
  • Canlı ticari bir şebekede yapılan testler rakiplere göre, çift haneli üstün performansı doğruluyor
  • Nokia, küresel ısınmayı 1,5 dereceyle sınırlama hedefine bağlı kalmayı sürdürüyor

Espoo, Finlandiya – Nokia iklim değişimine ve sıfır emisyon taahhüdüne bağlı kaldığını açıkladığı bugünkü duyurusuna göre, Nokia AirScale 5G mMIMO Baz İstasyonu ortalama güç tüketiminde 2023 yılına kadar %50 azalma sağlayacak. Yazılım özelliklerinde sürekli iyileştirmeler ve en yeni SoC çiplere dayalı yeni mMIMO ürün çeşitleri bunu mümkün kılıyor. Canlı ticari bir şebeke üzerinde yeni yapılan saha testlerinde Nokia’ya ait 5G mMIMO BTS güç tüketimi en yakın rakibine kıyasla çift haneli yüzdelere çıkan oranda daha düşük gerçekleşti.

Nokia, AirScale 5G mMIMO BTS ürün yelpazesini sürekli iyileştirmek için çalışıyor; Nokia’nın hedefi 5G mMIMO Baz İstasyonunun ortalama güç tüketimini yaklaşık %50 oranında düşürmek. Bunu, yeni nesil Çip Üzerinde Sistem (System on Chip – SoC) çip setleri ve gelişmiş 5G uyku modu özellikleri sağlayacak; bu yeni ürün ve özellikler baz istasyonunun enerji kullanımını optimize etmeye yardım edecek. Nokia, sektördeki en enerji verimli ürün yelpazesinden birisine sahip olma taahhüdüne bağlı kalmayı sürdürüyor. Kısa süre önce 1,5 °C küresel ısınma senaryosu doğrultusunda yeniden düzenleme taahhüdünü yerine getirmeye yönelik yeni Bilime Dayalı Hedeflerini (Science Based Targets – SBT’ler) duyurdu.

5G, önceki kablosuz iletişim teknoloji nesillerine göre kilowatt enerji başına daha fazla veri biti iletimi içeren , doğal olarak daha çevreci bir teknoloji. Bununla birlikte, 5G şebekelerinin kullanıma girmesi veri trafiğini önemli ölçüde yükseltecek ve tüketilen enerjinin aynı oranda artmamasını kritik hale getirecek. Radyo baz istasyonu ve şebeke seviyesinde çeşitli enerji tasarrufu özellikleri bulunuyor; 5G güç tasarrufu özellikleri, küçük hücre kullanımı ve yeni 5G mimarisi ve protokolleri bunlar arasında sayılabilir. Tüm bu özellikler birlikte kullanılarak kablosuz şebekelerin enerji verimliliği önemli oranda iyileştirebilir.

Nokia Mobil Şebekeler biriminde Teknoloji ve Strateji Yöneticisi Ari Kynäslaht şunları söyledi: “Nokia, dünyanın karşı karşıya kaldığı sürdürülebilirlik problemlerini çözme hedefine katkı yapmakta kararlıdır; bunu kendi teknolojimizi olabildiğince enerji verimli olacak şekilde tasarlayarak sağlayacağız. Bu, hem kullanım hem de imalat aşamalarında daha az enerji kullanımı demek. Çip setlerimizden yazılım ve donanımımıza dek her şey bu amacı destekleyecek şekilde düzenlenmiştir.”

Nokia Hakkında

Dünyanın birlikte hareket etmesi için teknolojiler yaratıyoruz.

Kritik ağlar için güvenilir bir iş ortağı olarak, mobil, sabit ve bulut ağlarda inovasyon ve teknoloji liderliğine gönülden bağlıyız.

Ödüllü Nokia Bell Labs liderliğinde, fikri mülkiyet ve uzun vadeli araştırmalar ile değer yaratıyoruz. En yüksek bütünlük ve güvenlik standartlarına bağlı kalarak, daha üretken, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir dünya için gereken yeteneklerin oluşturulmasına yardımcı oluyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ