Zirvede Haber

ROCHE 2021 YILININ İLK 6 AYINA AİT FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

ROCHE 2021 YILININ İLK 6 AYINA AİT FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

Roche, yılın ilk 6 ayında grup satışlarını %8 oranında artırarak 31 milyar İsviçre Frangı’na yükseltti.   Kişiye özel tanı ve tedavinin öncü şirketlerinden Roche, 2021 yılı ilk yarı yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Başarılı finansal performansını sürdüren Roche, bir önceki senenin aynı dönemine göre grup satışlarını, sabit kur cinsinden %8 artırdı ve 31 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkardı.

İlaç Bölümü’nün satışları devam eden COVID-19 salgını ve biyobenzer rekabeti nedeniyle %3’lük bir gerilemeyle 22 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşirken; yılın ikinci çeyreğinde bazı bölgelerde toparlanma etkisinin görüldüğü de kaydedildi.

Diagnostik Bölümü satışları ise 2020 yılında pandemiden büyük ölçüde etkilenen ana iş alanında sergilenen büyümenin etkisiyle %51 oranında güçlü bir artış kaydetti ve 9 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı. Roche’un sektör lideri olan COVID-19 test portföyü bu artışa toplam 2,5 milyar İsviçre Frangı katkıda bulundu.

“Ürün portföyümüzde kaydettiğimiz başarılar, yıl sonu öngörümüzü destekliyor”

2021 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçları değerlendiren Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Özellikle yeni tedavilerimize ve COVID-19 testlerimize olan taleplerle birlikte yılın ilk 6 aylık döneminde başarılı sonuçlar elde ettik. İkinci çeyrekte İlaç Bölümü yeniden büyümeye başlarken ana tanı alanımız ise güçlü bir ivme sergiliyor. Beklendiği gibi, COVID-19 testlerine olan talep ikinci çeyrekte zirve yaptı. Tüm bunlarla birlikte, erken evre akciğer kanserinde çok umut verici çalışma sonuçlarıyla spinal müsküler atrofi ve COVID-19 tedavilerimiz için ek pozitif veriler dahil olmak üzere ürün portföyümüzde kaydettiğimiz önemli ilerleme konusunda da son derece heyecanlıyım. 2021 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz bu sonuçlara dayanarak, sene başında tüm yıl için ortaya koyduğumuz öngörülerimizin sürdüğünü belirtebilirim ” dedi.

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.  İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplamasının yanı sıra veriye dayalı tıbbi içgörüler alanındaki çalışmaları da Roche’u kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında öne çıkartmaktadır. Roche, her hastaya en iyi tanı ve tedavi yöntemini sağlayabilmek adına, sağlık sektöründe farklı ortaklarla iş birliği içerisinde çalışmaktadır.

Roche; onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji alanlarında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür. Son yıllarda Roche, genomik profil oluşturmaya ve gerçek dünya veri ortaklıklarına yatırım yaparak tıbbi içgörüler için de endüstri lideri konumuna gelmiştir.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.  Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, 12 yıl arka arkaya Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2020 yılı itibarıyla 100’ün üzerinde ülkede 100 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 12,2 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un toplam satışı 58,3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.  Ayrıntılı bilgi için www.roche.com  adresi ziyaret edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ