Zirvede Haber

Geleceğin otomobillerinde göremeyeceğimiz 5 şey

Geleceğin otomobillerinde göremeyeceğimiz 5 şey

Otomotiv sektörü her yıl yenilenen ve gelişen araç sistemleriyle sürücüleri şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle son 50 yılda otomobillerin görüntüsü ve sahip oldukları özellikler değişse de, onları kullanma şeklimiz değişmedi. Ancak önümüzdeki 10-15 yıl içinde bu durumun şaşırtıcı derecede değişmesi bekleniyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, günümüz araçlarında görmeye alıştığımız ancak geleceğin araçlarında olmayacak 5 donanımı paylaştı.

Benzin Deposu

Petrol ve benzeri yakıtların kullanılmadığı otomobiller bir süredir trafikte yol alıyor. Geleceğin otomobillerinin tümünde benzin deposu yerine şarj edilebilir, çevre dostu ve yenilenebilir kaynak olan elektriği kullanan araç bataryaları kullanımda olacak.

Direksiyon

Geleceğin otomobillerinde yer alacak yeniliklerin başında direksiyonsuz, diğer bir deyişle sürücüsüz araç teknolojisi geliyor. Direksiyon sallamaya, uzun yolculuklarda uyurum korkusu yaşamaya son verdirecek bu teknoloji, hem farklı hem de güvenli bir sürüş deneyimi sağlayacak.

Gösterge paneli

Benzinin azaldığı uyarısı, mevcut hız veya aracın kaç kilometre kullandığı gibi birçok bilgiyi sunan gösterge panelleri de geleceğin otomobillerinde yer almayacak. Bu paneller yerine ön cam gösterge panelleri sürücülere ihtiyaç duydukları tüm detayları sunacak.

Dikiz aynası

Aracın görüş açısını genişletmek ve aracın sağ-sol taraflarını kontrol ederek şerit değiştirmeye olanak sunan dikiz aynaları da geleceğin otomobillerinde bulunmayacak. Dikiz aynalarının işlevini ön cam ekranında yer alacak göstergeler ve kameralar yerine getirecek.

Araç anteni

Araç içerisinde uzun yıllardır standart bir donanım olan ve radyo frekanslarını çekmeye yarayan araç antenleri de geleceğin otomobillerinde yer almayacak. Araç antenlerinin görevini mevcut eğlence sisteminde yer alan donanımlar sahiplenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ