Zirvede Haber

Demokratlardan Yunuseli Havaalanı Refleksi! “Yol Yapamıyorsunuz Bari Mevcutları Kördüğüm Yapmayın!”

Demokratlardan Yunuseli Havaalanı Refleksi! “Yol Yapamıyorsunuz Bari Mevcutları Kördüğüm Yapmayın!”

“Büyükşehir kendi uhdesinde olmayan Yunuseli Havaalanı için geceden sabaha düzinelerce plan yapıyor, 2 yılda yolların durumu belli, bari mevcut yollar kördüğüm olmasa!” sözler Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’a ait. Başkan Kaplan; “Bursa hem iktidar hem de muhalefet açısından son derece kıymetli. Biz muhalefet olarak son kale gözüyle bakılan Bursa’nın merkezi hükümetten yeterince yatırım teşviği alamadığını düşünüyoruz. Bu amaçla da Yatırım İzleme ve İnceleme Komisyonları’nı her ilçemizde kurduk. Amacımız; Bursa’mızın ihtiyaç duyduğu yatırımların hızla ve ivedikle ilimize kazandırılması noktasında köprü olmak. Bugüne kadar yapılan yatırımlar için hükümete teşekkür ediyoruz, ama 3 milyonluk şehrimizde daha fazlası lazım. Bunun için biz vatandaşlarımızın taleplerini de dikkate alarak bir dizi çalışma yaptık. Yakın bir tarihte yaptığımız çalışmayı Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal ile de paylaşarak TBMM gündemine taşımayı planlıyoruz.” dedi.

Başkan Kaplan; son dönemlerde tartışma konusu olan Yunuseli Havaalanı arazisi için; “Bu alanın 750 dönümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi. Ama; ne var ki; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş ve Yönetimi geceden sabaha düzinelerce bu alan üzerine pembe projeler düşlüyor. Sabah kalktıklarında, mesaiye başladıklarında ilk işleri kendilerini ziyaret eden basın mensubuna bu hayallerini ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Hayal kurmak güzel bir olgu, hayallerin varsa bu hayata tutunursun, mücadele gücün artar. Şehri yönetmek için koltuğa talip olanlar hayallerini ve yönettikleri kenti geleceğe taşımak için düşündükleri projeleri, kentin dinamiklerine anlatmak ve bunları da açıkça tartışma konusu yapmalıdır ki; Bursalıların menfaatine projeler oluşabilsin. Sayın Aktaş; Bursa için bir takım projeler düşünüyor, düşlüyor ama bakıyorsunuz bu düşündüklerine kendisine en yakın bir kesim tarafından en büyük itiraz geliyor. Bu atmosferde bu ağır pandemi şartlarında siz şehri nasıl sağlıklı yöneteceksiniz! Yunuseli Havaalanı ise halen boş olmasına rağmen Büyükşehir’in proje çöplüğüne döndü. Sayın Aktaş’a göre Bursa’nın trafik sorunu yok. Bize göre ise şehir bas bas bağırıyor “İmdat-Duyun Sesimi” diye. Bursa trafiği 13 kavşakta gün içinde 6 saat boyunca kördüğüm olmuş, 3 kavşakta ise kangren!

Trafiği sıkıştıran sebeplerden biri ise şehir merkezinde çakılı halde bulunan ve günlük ziyaretçi sayısı 5 binleri bulan kamu kurumları. Bu kamu kurumları şehrin dışına çıkartılmalı. İnanın bu kurumlar şehrin dışına çıkarsa trafik en az yüzde 20 oranında rahatlayacaktır. Anlaşıldı ki; yeni yolları kamulaştırmanın ağır yükü altında yapamıyorsunuz. O halde ana akslarda katlı yolların yapımına geçin. Ankara Yolu ile İzmir Yolu’nun belli kısımlarında imalata başlayın, maliyetin yüzde 40 oranında azalttığını göreceksiniz. Sayın Aktaş’a son sözüm muhalefet partileri şehrin sakini değil sahibidir, bizimle diyaloğa geçmekten çekinmeyin. Yunuseli Havaalanı mevcut konumu korunmalı hatta mikro uçuşlara açılarak iş dünyasını uluslar arası toplum ile tanıştırmalıdır. İleride sağlık üssü olarak düşündüğünüz bir Bursa oluşturmak istiyorsanız şehir içinde aktif bir hava alanına ihtiyacınız var. Yunuseli Havaalanı’nı betona gömerek Bursa’ya Bursalılara torunlarınıza ihanet etmeyin, çünkü kaybedecek bir Bursa’mız yok!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ