Zirvede Haber

Seçmende karşılığı olan biri Cumhurbaşkanı adayı olsun!

Seçmende karşılığı olan biri Cumhurbaşkanı adayı olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk’te Veyis Ateş’in moderatörlüğünde gazeteci Muharrem Sarıkaya ve Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

Akşener, son günlerde sıklıkla tartışılan “Cumhurbaşkanlığı” konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Meral Akşener, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda benim amacım mümkün olduğunca ülkenin önünü açmak. Kim olur, kim olmaz hiç bilmiyorum. Şu an bunun zamanı değil. Benim önerim seçmende karşılığı olan biriyle yürünmesi.”

Canlı yayında konuyla ilgili yaşanan diyalog şöyle oldu:

SARIKAYA: Karşınızda karizmatik bir lider var. MHP Lideri de ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteğimi açıklıyorum’ dedi.

PAR: Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak’ dendi. ‘Bizim için şahıslar değil sistem değişikliği önemli’ dedi. Siz aday olur musunuz? İkinci turda ortak aday mı olur?

AKŞENER: 24 Haziran seçimlerini nerede eksik, nerede kusur, nerede iyi şeyler yapılmış çalışmış bir kişi oturuyor karşınızda. Partisi de çalıştı. Oradan 31 Mart çıktı. Kendimle ilgili konuşabilirim. Vatandaş bunu anlamış durumda. Çok net söylüyorum, bu kadar geziyorum.

Kendi şahsıma yönelik buradan Cumhurbaşkanlığı postu, adaylığı çıkarmak gibi bir düzeneği çalışma davranışım yok. Buradaki bütün insanlara, hepimize sorulsa ‘Cumhurbaşkanı seçilmeyi ister misin’. Elbette isterim. Çok şereflidir. Ama elim o kadar iyi bir durumda ki. Çünkü adaylığa toz zerresi kadar çalışmam yoktur. Bir hedefi önünüze koyduğunuz zaman oraya varmak için herşeyi yok farz edersiniz.

Bana düşen iş şu; mümkün olduğunca ülkenin önünü açacak, insanlara nefes aldıracak bir projeyi yönetmeye çalışmak. Onun için kim olur, kim olmaz gerçekten bilmiyorum. Elbette benim de öznesi benim olmadığım yol haritası fikir uçuşturduğum bir alan, düşünce sistematiğim elbette var. Ama siyasetin çabuk tüketildiği dünyadayız biz.

Bugün x kişisi çok iyiyse yarın y kişisi öne çıkabiliyor. Benim Türkiye’ye önerim şu olur; seçmenin karşılığı olmuş, ‘bununla yol yürüyebiliriz’ dediği bir arkadaşla yürümesi faydalı olabileceği şeklinde. Ama ben bunu ne sayın Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu, Babacan ve Davutoğlu ile görüşmedim. Bugünden konuşmanın doğru olmadığına inanıyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ