Zirvede Haber

İnce Bursa’da gençlere seslendi: Siz oy kullanmayın diye kanun çıkarttılar

İnce Bursa’da gençlere seslendi: Siz oy kullanmayın diye kanun çıkarttılar

Bursa’da bir dizi programa katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yıldırım ilçesinde esnaf ziyaretlerinin ardından Görükle’de gençlerle buluştu.

Muharrem İnce Bursa'da gençlere seslendi: Siz oy kullanmayın diye kanun çıkarttılar
MEMET CAN YEŞİLBAŞ – HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Görükle’de gençlerle buluştu.

Görükle’de bir kafede gençlerle buluşmayı planlayan Genel Başkan Muharrem İnce, iddialara göre Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin işlettiği kafeyle her türlü anlaşma sağlanmasına rağmen kafenin, ‘siyasi meselelere karışmak istemiyoruz‘ yanıtıyla iç mekan buluşması iptal oldu. Daha öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu ağırlayan kafe Muharrem İnce’yi ağırlamak istemedi.

“SİZ OY KULLANMAYIN DİYE KANUN ÇIKARTTILAR”

Farklı bir muhalefet yapacaklarını söyleyen Muharrem İnce, iktidara da sert ifadelerle yüklendi. İnce, “Sizin oy kullanmanızı istemiyorlar. Seçim kanununda bir madde eklediler. Seçimden önceki 3 ayda adresiniz neredeyse orada oy kullanabileceksiniz. O yüzden kaydınızı hemen buraya alın. 2.5 milyon kişinin oy kullanmaması için çalışma yapıyorlar. Siz oy kullanmayın diye bu konuda kanun çıkarttılar. Çünkü biliyorlar ki gençlerin içinde ‘Memleket Partisi’ birinci parti” dedi.

“BUNLAR TAYYİP ERDOĞANLA AYNI KAFADA”

Gençlerle soru-cevap şeklinde bir buluşma gerçekleştirmek istediğini söyleyen İnce, bu konuda kendilerinin aldığı iznin son anda iptal edildiğini söyledi. İnce, “Halk TV’ye çıkınca CHP paralarını kesiyor Halk TV’ye çıkamıyoruz. A Haber zaten çıkarmaz. Şurada Çağdaş Eğitim Kurumu’nun kooperatifinin salonunda konuşalım dedik, dün yememişler içmemişler, noteri almışlar, işletmeciye belgeyi verip ‘siyasi faaliyet yapamaz’. Niye biliyor musun? Bunlar 3 ay önce burada bir gençlik toplantısı yaptılar, salonda hiç genç yoktu. Bana gençlerin geleceğini bildikleri için böyle yapmışlar. Bunlar Tayyip Erdoğan’la aynı kafada” ifadelerini kullanarak CHP’lilere de yüklendi.

İNCE GENÇLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gençlerin arasından yine soru aldı ve cevapladı. Bir gencin “2011 yılında başlayan Suriye iç savaşında yüzlerce Türk evladı şehit oldu. Biz Esad’la bir görüşme gerçekleştireceğiz gibi duruyor. O zaman niye o kadar Türk evladını yitirdik?” sorusuna karşılık olarak, “2010 yılından beri Muharrem İnce Suriyeliler konusunda ne demiş internetten bir bakın. Bu konuda ilk konuşan kişi benim. Başımıza bela olacak bu iş dedim. Bu Erdoğan’ın orta doğu politikasında kandırılmasının bir ürünüdür. Nasıl ki fetö onu kandırmışsa, Amerika da onu kandırmıştır. Büyük orta doğu projesinin eş başkanıydı arkadaş hatırlayın. Orada da kandırılmıştır. Yani fetöye kanan adam Obama’ya kanmaz mı? Fetönün kandırdığı adamı Putin hayli hayli kandırır zaten. Bakın ne yapacağız söyleyeyim. Esad’la masaya oturacağız. Şam’a büyükelçi atayacağız. Sınırlarda kuş uçurtmayacağız. Hudut namustur. Bir kişi bile giremeyecek. Van’dan giriyor, Kapıkule’den çıkış yasak. Bayramda gitti, gelmeye 100 bin kişi. Kapılara kilidi vuracağız, geri dönüş yok” şeklinde cevap verdi.

“TÜİK’Çİ YÖNETİCİLERİN HEPSİNE DAVA AÇACAĞIM” 

Türk pasaportunun neden değeri olmadığını soran Genel Başkan Muharrem İnce, “Bunu değiştirebilir, gerçekten bambaşka bir dünya oluşturabilriz. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk mahkemeye göndereceklerim TÜİK’çilerdir. O TÜİK’çi yöneticilerin hepsine dava açacağım. Millete yalan söyledikleri için bunu yapacağım” dedi.

“GENÇLERLE MEMLEKET PARTİSİ’Nİ 1’NCİ PARTİ YAPACAĞIM”

“Biz üniversite sınavına girerken hiç bir şaibe yoktu” diyen İnce, “Holding patronunun çocuğu, kapıcının çocuğu, Ağa’nın çocuğu da herkes sonuçlara inanırdı. Hukuk devleti olacağız. Mahkemeler tarafsız bir şekilde adalet dağıtacak. Kimsenin başörtüsüne, mini eteğine bakmadan, kamuda yükselirken herkese adil eşit ve tarafsız olacağız. Gençleri yurt dışına göndermek benim en büyük hayalim ancak geri döneceksiniz çocuklar. Gelip memleketimize hizmet edeceksiniz. Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye sizi orada okutacak. Belediye seçimlerinde bana genel başkan geleceğine sen gel diyorlardı. Bende gelip yardım ediyordum. Kısa sürede gençlerle partimi 1’nci parti yapayım. Korkmayın bırakır giderim ondan sonra. Bugün amacım her birinize mikrofon vererek sorularınızı sordurmaktı ancak bildiğiniz gibi bunu gerçekleştiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HESABI KİTABI YAPILMADAN BİR GECEDE ZAM ORANI NASIL YÜZDE 30 OLUR?”

Başkan İnce’nin mikrofon uzattığı bir başka genç, “ilkokul mezunu bir bekçi ile üniversite mezunu bir öğretmen aynı maaşı alıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Özel sektörde çalışıyorsun ancak asgari ücrete yüzde 54 zam yapılacak, ağa öyle istedi. Devlet memuruna yüzde 30 zam yapılacak. 25’di Ağa lütfetti, 5’te benden olsun dedi. Salı günü 25, Çarşamba 30 oluyorsa bu ülke batmış demektir. Bu sevineceğimiz bir durum değil, üzüleceğimiz bir şeydir. Hesabı kitabı yapmadan bir gecede nasıl 30’a çıkar. Olay, ‘keyfi yönetim demek’ dedirtiyor.  Pasaport harcı, vergiler ve diğerleri  yüzde kaç arttı? yüzde 125 oranında arttı” diye cevap verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ