Zirvede Haber

PTT’den İkinci El Araç Satışına İbretlik Hizmet!

PTT’den İkinci El Araç Satışına İbretlik Hizmet!

PTT AŞ ile Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından ikinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması veya düşürülmesi sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla sunulan hizmetten 4 milyonu aşkın kişi yararlandı. Bursa da sektörün kendi alanında lider kuruluşlarından olan Reba Otomativ San Tic Ltd Şti sahibi Recep Batuhan Özkan ile PTT’nin yeni hizmetini konuştuk.

Özkan; İkinci El’de dolandırıcılık yöntemlerinin çok hızlı bir şekilde kabuk değiştirdiğini, sektörün bu nedenle mağdur olduğunu ifade etti. Özkan; sorunların Bakanlık bünyesine kadar taşındığını söyleyerek, “Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında 2017 yılında Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol  imzalandı. Protokol kapsamında PTT AŞ tarafından hizmete sunulan uygulamalarla ikinci el araçların satışında sıkça rastlanılan kilometre sıfırlanması ve düşürülmesi konusundaki mağduriyetler engellendi. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünce, PTT AŞ ile paylaşılan verilere kurumun platformlarına plaka veya şasi numarası girilerek bakılabiliyor. Hizmet, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometrelerin en güvenilir ve doğru şekilde öğrenilebilmesine olanak sağlıyor. İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerine www.pttavm.com, HGS Mobil Uygulama, PTT Bank İnternet Bankacılığı ve PTT Bank Mobil Uygulaması aracılığıyla ulaşabiliyor.” dedi.

“İkinci el araç satışlarında mağduriyet yaşanıyor”

Özkan son zamanlarda İkinci El’de çok sık el değiştirme işlemi yapıldığına dikkat çekerek; “İkinci el araç satışlarına ilişkin vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin basına yansıdığını gözlüyoruz, hem kilometre sıfırlanması ve düşürülmesi hem de hasarlı araçların satışına ilişkin şikayetlerin arttı. Geçen yıl 2,1 milyon kişinin PTT’nin söz konusu hizmeti kullandı. Bursa’da bu sayı 170 bin dolayında kaldı. Hemşehrilerimiz hiç çekinmeden firmamıza gelerek bu hizmetten faydalanabilir, aracın gerçek kilometresini öğrenebilirler. Böylece satış sonrasında herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçebilirler.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ