Zirvede Haber

Düzenli maaşı olmayan artık ev kiralayamıyor!

Düzenli maaşı olmayan artık ev kiralayamıyor!

Koronavirüs salgını her sektörü etkilemeye devam ediyor. Son zamanlarda etkilenen sektörlerden biri kiralık evler oldu. Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, düzenli maaş alan kişileri tercih ediyor.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs salgınının yayılmasını kontrol etmek için alınan önlemler, ekonomi tarafında ise pek çok sektörde iş hacminin daralmasına neden oluyor.

İşini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelenler, maaşını alamayanlar, geliri azalanlar ve ücretsiz izne çıkan vatandaşlar tüm bu sorunlarla boğuşurken bir de ev sahiplerinin kiracı seçimiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Geçtiğimiz dönemlerde bekara ev kiralamayan ev sahipleri, koronavirüs salgının hayatımıza girmesiyle birlikte yeni kriter olarak ev kiralarken ya kurumsal çalışan ya da memur tercih ediyor.

Mülk sahipleri, kişi her an işsiz kalır diyerek çalışanlar arasında ayrım yapıyor ve bu ayrımı ilan verdikleri sitede de açıkça belirtiyor.

“TÜRKİYE CUHURİYETİ’NDE HERKES AYNI HAKLARA SAHİPTİR”

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, “Biz bu söylemleri bir pazarlama yöntemi olarak görüyoruz. Kişi yetkisini aldığı gayrimenkulü mülk sahibinin talepleri doğrultusunda seçici olarak davranıp, söylenen kapsamlarda iyi bir müşteriyle sonuçlandırmak istiyor. Ama bu noktada unutulmaması gereken şeyler var. Biz Türk vatandaşıyız ve 1000 yıllık bir tarihimiz var. Bunlara baktığımız zaman biz bu kadar gücü kültürümüzden alıyoruz. Herkes mülkünü gününde ödeyen bir kiracıya vermek ister. Bu herkesin en doğal hakkı. Fakat şu an pandemi sürecindeyiz ve bu süreçte birçok insan işsiz kaldı. Biz yardımlaşmayı ve dayanışmayı bilen bir toplumuz. Bu özelliğimizi hiçbir zaman unutmamamız gerek. Meslektaşlarıma ve mülk sahiplerine bu davranışı yakıştıramadım. Tüm dünya olarak zor bir süreç yaşıyoruz. Ülkemizde evsiz kalan insan sayısı çok az. Bu neden böyle diye sormak lazım. Kişinin mülkünün bedeli 2 bin lira iken, bin liraya veriyor bu süreçte yardım etmek için. Hatta kira almayanlar var. Bu ilanlar insanların dikkatini çekebilir ya da mülk sahibi öyle istiyor olabilir. Belki sözleşme veya yetki alırken bu gaye ile mülk sahibini ikna ediyor olabiliriz ama hiç kimseyi bu şekilde rencide edemeyiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes aynı haklara sahiptir. Eğer vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaşırsa ve ihtiyaç sahibiyse lütfen bizimle irtibata geçsin. Biz gerekli olan işlemleri yaparız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ