Zirvede Haber

Bursa’da mutasyon alarmı! Mart sonu 3. pik mi geliyor?

Bursa’da mutasyon alarmı! Mart sonu 3. pik mi geliyor?

Koronavirüs vaka sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bursa’da mutasyonlu virüs vakalarının çok olduğunu belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, Mart ayı sonunda 3. pikin gelmesini öngördüklerini söyledi.1 Mart itibari ile il bazında kademeli normalleşme dönemine geçildi. Sarı renkte olan Bursa’da ise bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Bursa’da bazı kısıtlamalar kaldırıldı ama kent 4-5 gün sonra turuncuya renge büründü.

Türkiye’de son 24 saatte koronavirüsten 67 kişi yaşamını yitirirken toplam can kaybı 29 bin 227’ye yükseldi.  Dünkü vaka sayısı 14 bin 556, hasta sayısı 814, ağır hasta sayısı bin 309, iyileşen sayısı ise 9 bin 193 oldu.

Vaka sayıları gün geçtikçe artarken geçtiğimiz ay Uludağ’da yaşanan yoğunluklar ve gizli partiler ise oldukça tepki çekmişti.

Vaka sayılarının artışında Uludağ etkisine dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, konuyla ilgili şöyle konuştu:


“Ben Bursa’yı şöyle tarifleyim. Bursa’da biliyorsunuz ilk ramaklar 2. Pik yapan dönemde o rakamları 32 binler sonra 20 binler daha sonra 8 binler telaffuz edildi. Tabi bu süreç içerisinde en son mutasyona uğradıktan sonraki süreçte Bursa iyi şehirlerden bir tanesiydi.

Hatta ben kendi hastanemde ortalama 10-15 covid vakasının geldiğini görüyordum. Ama daha sonra normalleşmeden bir haftaya önce sömestre tatili zamanı itibari ile Uludağ’a dışarıdan akın oldu. Çevre illerden, orta doğu ülkeleri derken doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Oralarda yeterli tedbirler alınmadığı için ilimizin dışında gelen illerdeki vakalar aynı zamanda şehrimizi de ciddi anlamda etkisi altına aldı.”

 “BURSA’DA MUTASYONLU VİRÜS ALARMI”

Bursa’da çok fazla mutasyona uğrayan virüs olduğunu çne süren Açık, şöyle konuştu:

“Şuanda 13 bin 700’deyiz 14 bin varsayarsak hemen hemen yüzde 70-80 oranında artış oldu. Sarı renkte olduğumuz için tedbirler gevşetildi. Bu gevşeme ile beraber aslında bizim ilimizde sayısı belli olmayan virüsün mutasyona uğrayan sayı nedir diye sorarsanız bu sayı ile ilgili maalesef bilgi sahibi değiliz. Ama kentimizde kesinlikte mutasyona uğramış oldukça fazla diye düşünüyorum. Böyle de olunca Türk Tabipler Birliği ve biz sosyal medyalarımızda, basın açıklamamızda bunu dile getiriyoruz.”

“HAFTA SONU GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARALAR KORKUNÇTU”

Kademeli normalleşme ile birlikte sarı renkte olan Bursa’da bazı yasaklar esnetilmişti.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Açık, şunları kaydetti:

“Kendi kentimize dair eğer bu tedbirleri çarşıları, fabrikaları dolduracaksınız turizm gelişecek diye, Uludağ’ı tamamen açacaksanız biliyorsunuz hafta sonu hava güneşli olduğu için herkes kendini dışarıya attı. Gördüğümüz manzara korkunç bir manzara.”

“14 GÜN KAPANMA ŞART” 

14 gün kapanmanın şart olduğuna vurgu yapan Açık, şöyle konuştu:

“Defalarca kez dile getirdik kendi önerimizi. 14 gün boyunca tam kapanma şart. Ama maalesef ekonomik koşullar, esnafın-fabrikaların durumu Türkiye’nin ekonomik kriz nedenlerinden dolayı maalesef bunu yapamadık.”

“TÜM TÜRKİYE 3. PİKİ YAŞAYACAK”

Bu hafta sonunda verilerin artacağından endişe duyan Açık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi biz sarı renkten turuncu renge geçtik. Kısıtlamalar normalleşmişti kendimizde. Bizde turuncu haritaya girmiş olduk verilere göre. Bir hafta sonra Bursa’da sayıların son derece artacağından endişe duyuyorum. Mart sonunda 3. pikin olacağını söylemiştim. Yine söylüyorum bunu Mart ayının sonuna doğru tüm Türkiye’de 3. pikin yaşanacağını söylüyorum.“

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ