Zirvede Haber

Okullarda gerekli hijyen koşullarının oluşturulması için ne yaptınız, yeterli denetimi oluşturdunuz mu?

Okullarda gerekli hijyen koşullarının oluşturulması için ne yaptınız, yeterli denetimi oluşturdunuz mu?

“Kovid-19 pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kapatılan okullarda, normalleşme süreci ile birlikte kısmen de olsa yüz yüze eğitimin başlayacak olması beraberinde bir takım sorunlar da gündeme gelecektir.” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan; gerekli tedbirler alınmadan okulların yüz yüze açılmasını sert ifadeler ile eleştirdi. Özkan’ın yüzyüze eğitim başlanmadan haftalar önce Milli Eğitim Bakanlığını 3 kez yazılı önerge ile uyardığı ortaya çıktı. Özkan’ın okulların açılmasından 1 hafta önce MEB için verdiği önergeyi gazetemize ulaştı.

İşte O Önerge; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Okulum Temiz” belgelendirme programı kapsamında okullardaki hijyen şartlarının iyileştirilmesi esas alınmış, okullarda hangi alanda ve hangi şartlarda ders işleneceği ile ilgili bir kılavuz yayımlanmıştır.

Ancak, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü bireylerin aşılanması takvimi ile birlikte, öğretmenlerin de aşılanması amacıyla programa alındığı, Şubat ayı son haftasında öğretmenlerin aşılanmasına başlanacağını gerek Bakanlığınız, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalardan öğrenmiş bulunuyoruz.

Kamu ve özel anaokullarının ve köy ilkokullarının önceki haftalarda, 8. sınıfların ve 12. sınıfların ise 15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitime başlaması, henüz aşılanmasına başlanmayan öğretmenler ve dolayısıyla öğrenciler için risk oluşturmaktadır.

Bu noktadan hareketle;

Öğretmenlerin aşılama takvimine göre Şubat ayı sonunda aşılanmasına başlanacak olması Sizce risk oluşturmuyor mu?

Anaokullarının, köy ilk okullarının, 8.sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlaması kararı hangi gerekçe ile alınmıştır?

Sözkonusu okullarda yüz yüze eğitime geçiş sonrasında ne gibi tedbirler alınmıştır?

Birçok okulda mevcut fiziki koşullar nedeniyle salgın ile mücadelede esas olan hijyen koşullarının yeterince sağlanamamasından dolayı, öğrencilerin tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb. ürünleri kullanamadığı gerçeği orta iken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen “Okulum Temiz” belgesi ile gerekli hijyenik şartların oluşturulabileceğine inanıyor musunuz?

Okullarda gerekli hijyen koşullarının oluşturulması için ne yaptınız, yeterli denetimi oluşturdunuz mu?” önergede ifadeleri kullanıldığı görüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ