Zirvede Haber

Aydın: ‘Hükümet tiyatro, sinema ve konserler için herhangi bir uygulama açıklamadı’

Aydın: ‘Hükümet tiyatro, sinema ve konserler için herhangi bir uygulama açıklamadı’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, tiyatro, sinema ve konserler için hükümetin herhangi bir uygulaması olmamasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Kısmi de olsa bir açılma geldi. İşletmelerin çalışma saatleri ve koşulları ayrıntılı olarak belirlendi ve açıklandı. Ancak genelgeye baktığımızda tiyatrolar sinemalar konserler için herhangi bir uygulama maddesi yok maalesef. Pek çok oyuncu sahne çalışanı, sanatçı bir yıldır ekmeksiz. Bir an önce sahnelerin açılmasını bekliyor. Hatta devlet tiyatrosu için durum daha da belirsiz.” dedi.

Sanatçılar ve çalışanlar için durum iç açıcı değil

Sinema salonu çalışanlarının da perişan olduğunu dile getiren Aydın, “Müzisyenleri ise söylemeye gerek yok maalesef her gün intiharlara tanık oluyoruz. Sanatçılar ve çalışanlar için durum bu kadar iç açıcı değilken İç İşleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı bu konuda maalesef net bir açıklama yapmıyor. “şeklinde konuştu.

Belirsizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, bakanlıkların ivedikli karar alması gerektiğini söyledi.

BursaMuhalif.com/Sibel Kahraman

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ