Zirvede Haber

“Döner sermaye sistemi iflas etti!”

“Döner sermaye sistemi iflas etti!”

Türk Sağlık – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, sağlık alanında performansa dayalı ek ödeme sisteminden bir an önce vazgeçilerek tek kalem maaşın yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu.

Sağlık çalışanlarının hem ekonomik, hem de ruhsal çöküntü içinde olduklarını belirten Köse, “Sağlık Bakanlığı bir an önce bir çalıştay düzenleyerek sağlık sistemimize en uygun sistemi hayata geçirmeli…” dedi.

Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklardan sağlık çalışanlarının sorumlu olmadığını da ifade eden Köse şunları söyledi:

Sağlık çalışanları her zamankinden daha çok salgın döneminde çalıştı. Hatta Sağlık Bakanı Dr. Koca sağlıkçıların bu performansını alkışladı. Bu kadar çok çalışıyor olmalarına rağmen kendilerinden kaynaklanmayan sorunların faturasının sağlık çalışanlarına kesilmesi doğru değil! Tek yol sağlık çalışanlarının hak ettikleri tek maaş uygulamasına bir an önce geçilmeli. Performansa dayalı döner sermaye sistemi her türlü adaletsizliği içinde barındırıyor. Geçen yıl bu konu ile ilgili iptal davası açmıştık. Çalışanların aldıkları ek ödemeler diplerde. Hiç ek ödeme almayan ve çok komik ücretler yatırılan arkadaşlarımız var. Bu sistemden bir an önce vazgeçilmeli… Siyasi irade adım atmalı ve 14 Mart’ta sorunların çözümüne yönelik uygulamalar hayata geçirilmeli!.. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ