Zirvede Haber

“Geçim Derdinden Daha Büyük Bir Sorun Yok”

“Geçim Derdinden Daha Büyük Bir Sorun Yok”

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak ve beraberindeki heyet, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Arif Tak salgın ve ekonomik kriz nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını, esnafa yapılan 750 ve 1000 liralık kira yardımlarının ihtiyaçları karşılamanın çok uzağında olduğunu belirterek, halen elektrik, su, doğal gaz, SSK primleri, vergi gibi pek çok ödemenin esnaf tarafından karşılanamadığını söyledi. Tak, “Esnafın mevcut durumu hızla çok büyük krizleri tetikleyecek. Bir ülkenin ekonomisinde yaşanan kötüleşme her kesimi etkiliyor. Esnafın ve işletmelerin zor durumu bizim meslektaşlarımızı da çok zor duruma sokuyor” dedi.

Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Alpaslan Yıldız :

“İnsanların en büyük derdi geçim derdi, geçim derdinden daha büyük sorun yok”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız en ise başta Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası (BESOB) olmak üzere sivil toplum örgütleriyle temas halinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

Yıldız “Türkiye’de hemen herkes büyük bir zorluğun içinden geçiyor. Çalışanların, işsizlerin  ve esnafın yükü çok büyük. Bu nedenle Parti olarak sahada gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerin temel konusu geçimsizlik, işsizlik ve hayat pahalılığı. Yani ekmek derdi, geçim derdi”  İktidarın suni gündemlerle bu sorunların üstünü örtmeye çalıştığını vurgulayan Yıldız, ülke insanı bunca sorunla boğuşurken iktidarın gündemini çok ciddiyetsiz bulduğunu ifade etti.

İktidarın vurdumduymaz tutumunun halkın gözünde büyük hayal kırıklığı yarattığını ve “yaralarına merhem olacak” bir siyasi anlayış arayışı içinde olduğunu belirterek, “Berberler, kuaförler, minibüs esnafı, kahvehaneciler, pastane sektörü, lokantacılar, cafeler iş yapamıyor. Çok sayıda işsiz var, bu sorun gittikçe boyutlanıyor. Bu sorunların çözümlerini bizler halkımızla temas halinde olduğumuz için,  onların yanında olduğumuz için biliyor ve çalışıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ