Zirvede Haber

PTT’YE KAPALI ŞUBE TEPKİSİ!

PTT’YE KAPALI ŞUBE TEPKİSİ!

Türkiye’de ilk posta teşkilatının kurulduğu 1840 yılından buyana yeni teknolojilere ayak uydurarak hizmet vermeye çalışan PTT’nin 180’nci yılında geldiği başarısız çizgi üzüntü kaynağı olurken, vatandaş ise şubelerin birer birer kapatılmasına tepkili. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, pandemi nedeniyle geçici olarak kapalı olacağı söylenmesine rağmen personeli dağıtılan ve kapanan PTT Çekirge Şubesi’nin yeniden açılmasını isteyen Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş ve semt halkının bu haklı talebine destek verdi. Yılmaz, “PTT yöneticileri, yaptıkları için ciddiyetine bir an önce varmalıdır. Çünkü PTT hizmetleri, kamu hizmeti özelliği taşımaktadır. Yapılan işin kamusal hizmet olması nedeniyle kar-zarar dengesine, özel şirketlerde olduğu gibi bakılmaz. Eğer amaç, PTT’yi iyice zayıflatmak, çalışamaz duruma getirerek yandaşlara satışı için zemin hazırlamaksa, bu oyun tutmaz. Bursa’da kapatılan tüm PTT şubelerinin derhal ve yeniden açılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ NEDENİYLE ARA VERDİK DEDİLER, TOPYEKÜN KAPATTILAR”

6 Şubat 2017’de yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisseleri Türkiye Varlık Fonuna devredilen ve bugün halen bir anonim şirket durumunda olan PTT’nin şubelerini de birer birer kapatmasına tepki gösteren Yılmaz, şunları söyledi:

“Önce pandemi koşullarını ve kalabalıkları bahane ederek bazı şubeler geçici olduğu belirtilerek kapatıldı. Sonra da binalar boşaltılarak kapatma işlemi sürekli hale getirildi. Bu mahallelerimizden biri de, Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Çekirge. Muhtar Coşkun Alıntaş ile de görüştük. Çekirge Mahallesi’nde tam 80 yıldır aralıksız hizmet veren PTT Şubesi kapatılmış bulunuyor. Girişimlerinden de bir sonuç alamadılar. Posta ve Telgraf hizmetleri sunan PTT’yi mahalle bakkalına dönüştürmeye kalkışanlara, piyasadan daha pahalı rakamlarla zeytinyağı satışını gündeme taşıyanlara sesleniyoruz. Sizin önceliğiniz bakkalcılık oynamak değil. Bırakın zeytinyağı satışını bakkallarımız yapsın. Sizin önceliğiniz PTT hizmetlerini hızlı ve etkin yerine getirmek. Şube kapatarak, vatandaşımızın hizmete ulaşmasını güçleştirerek mi PTT’yi ayakta tutacaksınız?”
Yılmaz, Çekirge’de oturan ve evinde bulunamadığı için not bırakılan alıcıların Çekirge Şubesi kapalı olduğu için 10 km mesafedeki Beşevler ya da Gençosman’daki merkezlerden gönderilerini teslim almaya davet edildiğini belirterek, “Böyle hizmet olur mu?” diye sordu.

“ŞİMDİ ÖĞRENDİM, DİKKALDIRIM ŞUBESİ DE KAPATILDI”

Muhtar Coşkun Alıntaş da PTT Dikkaldırım Şubesi’nin de kapatıldığını daha yeni öğrendiğini belirterek, “Burada teslim edemediği gönderiyi en yakın şube olarak Dikkaldırım’a bırakmaları gerekir ama orası da yoğun olduğu için Beşevler’deki merkeze götürüyorlar. Dikkaldırım Şubesi de kapatılmış. Orası neredeyse 100 nin kişiye hizmet veren bir şubeydi. Sabahleyin bir komşumuz geldi, 100 lira para verdim taksiye, gidip kargonu alıp döndüm dedi” diye konuştu. Muhtar Alıntaş, PTT’nin şehir merkezlerinde çok değerli mülklere sahip olduğunun altını çizerek, araç fenni muayene hizmetinin özelleştirilmesi gibi, PTT’nin de yandaş işadamlarından birine satılarak içinin boşaltılmasından kaygılandığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ