Zirvede Haber

İYİ Parti’li Türkkan; ‘Biz cenaze imamı değiliz!’

İYİ Parti’li Türkkan; ‘Biz cenaze imamı değiliz!’

İki günlük bir programla Bursa’ya çıkarma yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, enBursa.com’u ziyaret etti. Erken seçim konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Türkkan’ın AK Parti ile ittifak iddialarına ilişkin “Düğün yaparken kiminleyseler cenazeyi de onunla kaldırsınlar. Biz cenaze imamı değiliz” sözleri dikkat çekti. Nisan ayında Türkiye’de yağ krizi yaşanacağını belirten Türkkan, Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı yönetiminde yer aldığı Bursaspor’un son durumunu da değerlendirdi.İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte enBursa.com’u ziyaret etti.

EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur ve enBursa.com yönetici ve yazarları ile bir araya gelen Türkkan, erken seçimden ittifak iddialarına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı.

Parlamenter sisteme dönüş şartı ile AK Parti ile ittifak yapacakları iddialarıyla ilgili konuşan Türkkan’ın “Biz cenaze imamı değiliz” çıkışı dikkat çekti.

Türkkan, şöyle konuştu:

“DÜĞÜN YAPARKEN KİMİNLEYSELER CENAZEYİ DE ONUNLA KALDIRSINLAR”

“Parlamenter sisteme geçmek için ittifak yapmak şart değil. Bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var. Siyasi bir ittifak için kendi tabanınızın bu işe evet demesi lazım. Yukarısının evet demesi yetmez. Bize oy verenler arasında sosyal demokratlar da var, merkez sağdan arkadaşlar da var, liberal diye tanımlanan arkadaşlar da var. Hepsinin bir ortay yönü var. AK Parti muhalifi olmaları. Metropol anketinde yapılan değerlendirmede AK Parti karşıtlığı bizim seçmenimiz arasında CHP’den fazla. Yani biz AK Parti ile ittifak yapıyoruz, gidiyoruz desek bırakın seçmen tabanımızı, çaycımızı götüremeyiz. Dolayısıyla bu iş çok mümkün değil. Bir de düğün yaparken kiminleyseler cenazeyi de onunla kaldırsınlar. Biz cenaze imamı değiliz ya.”

Türkkan, erken seçim tartışmalarını da değerlendirdi. Seçim uzadıkça iktidarın daha da eriyeceğini öne süren Türkkan, şöyle konuştu:


“ERKEN SEÇİM UZARSA YÜZDE 40’LARI DA KALMAZ” 

“Ben 2020‘de erken seçim öngörmüştüm. Pandemi bu hesabı bozdu. 2021’i taşıyabilirler mi, bunlar çok isterler ama Türkiye bunları taşıyamaz. Bazı arkadaşlar diyor ki “ Yüzde 40’ı geçemiyorlar, onlar da bunu biliyorlar. Seçime nasıl gitsinler?”. Ama yüzde 40 bile olsa parlamentoda muhalefet grubu olarak bulunmak AK Parti için önemli. Geçmişle ilgili hesaplaşmalarda mecliste bulunmak ister doğal olarak. Bu iş bir sene iki sene daha uzatılırsa bu yüzde 40’lar da kalmaz. Artık gündem yaratamıyorlar. Bir gündem yaratıyorlar, 1 hafta bile gitmiyor. Karadeniz’de gaz bulunma işini hatırlayan var mı? O gazla şimdi uzaya gidiyoruz. En şedit AK Parti’li bile evdeki sıkıntıyı görünce savunmaktan geri duruyor. Seçimi erken mi yaparlar geç mi yaparlar bilemiyorum, ama Tayyip Bey gidecek. İnanarak söylüyorum.”

Yeni kurulan ve kurulması planlanan partilerle ilgili de konuşan Türkkan’ın Muharrem İnce ile ilgili şu çıkışı da dikkat çekti:

“MUHARREM İNCE VATAN PARTİSİ KADAR OY ALIRSA ÇOK İYİ”

“Muharrem İnce’nin ne olacağını göreceğiz. Ben de iddiada bulunuyorum. Vatan Partisi kadar oy alırsa çok iyi. Muharrem Bey benim arkadaşım ama siyasetin de bir gerçeği var.”

Türkkan, Bursa özelinde yerel seçim sonuçlarının Ankara’daki yansımaları ile ilgili soruyu İstanbul seçimleri üzerinden cevapladı ve şöyle konuştu:

“BİZ FEDAKARLIK YAPTIK”

“2019 yerel seçimlerini Türkiye için kırılma noktası olarak değerlendiriyorum. Burada parti aidiyetimizi öne çıkararak hareket etmiş olsak Türkiye’de böyle bir sonuç almak mümkün olmayabilirdi. Türkiye’nin böyle bir kırılmaya ihtiyacı vardı, birilerinin de fedakârlık yapması gerekiyordu. Kaybetmek uğruna fedakârlık yapması gerekiyordu. Biz fedakârlık yaptık. Mesela İstanbul’un kazanılacağına CHP’lilerin en tabandan en tavan yönetimine kadar bizim kadar inanmadıklarını düşünüyorum.”

Aynı zamanda yağ sanayisinde faaliyet gösteren Türkkan, tarih vererek tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir uyarıda bulundu. Yağ krizinin kapıda olduğunu belirten Türkkan, şunları söyledi:

“NİSAN AYINDA YAĞ BULMAK ÇOK ZORLAŞACAK”

“Nisan ayında Türkiye’de yağ bulma imkânı çok azalacak. Yağ sanayicisi olarak söylüyorum. Dünyada ay çiçeği yağı üreticileri belli. Arjantin, Brezilya, Amerika, Ukrayna, Rusya. Pandemiden dolayı Rusya tamamen kapattı. Amerika tamamen kapattı. Arjantin ve Brezilya ihracata ilave fonlar getirdi. Bir tek Ukrayna’dan şu anda ay çiçeği temin edebiliyoruz. Şimdi 150 dolar ilave fon getiriyor Ukrayna sırf ihraç olmasın diye. Gıda artık bir ticaret meselesi değil, milli güvenlik meselesi haline geldi. Silaha gerek yok. Sana yağ vermiyorum diyecekler ne yapacaksınız. İnsan vücudu da günde 4 gram yağ almazsa iki gün sonra yok oluyor. Geçen sene 340 dolar olan çekirdek bu sene 725 dolar. Geçen sene 680 dolardı ham yağ. Dün akşam sordum 1325 dolar. Yağ pahalı diyorlarsa. Kendi yağını üretsen problem yok. Üretemiyorsun.”

Bursaspor’un şampiyon Başkanı İbrahim Yazıcı’nın yönetiminde yer alan Türkkan, kulübün geldiği nokta ile ilgili üzüldüğünü söyledi. Eski günleri yad eden Türkkan, şöyle konuştu:

“BURSASPOR’UN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUM”

“Bursaspor’un durumuna üzülüyorum. Ben Bursaspor’a da ziyarete gitmek istedim. İlk gitmek istediğim yerdi orası. Sonradan herhalde Covid var demişler. Dolayısıyla iptal olmuş. Bursaspor’a ilk geldiğimiz gün ben Futbol Federasyonu’nda görevliydim. Rahmetli İbrahim benim çok eski arkadaşım. Dedi ki “Ben Bursaspor’u alıyorum, federasyon ile de ilişkilerimiz iyi değil. Sen de gel”. O zaman Haluk Ulusoy ile beraberdim. İstifa edip Bursaspor’a geldim. Yoğurtçu haciz geldiği için yoğurt getirmemiş. Kulüp o durumdaydı. O zaman İbrahim bir para getirdi, ben ciddi bir para koymuştum. Öyle başladık. İnsanlar inanmaya başlayınca, hatırlayın Faruk (Çelik) Bey de başını çekti. Bu iş farklı oldu. 9 milyon dolar gibi bir para toplandı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ