Zirvede Haber

‘Yunuseli Platformu’nun tepkisi Büyükşehir’e mesajdı’

‘Yunuseli Platformu’nun tepkisi Büyükşehir’e mesajdı’

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte enBursa.com’u ziyaret etti. Teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldız, Yunuseli Havaalanı arazisinin akıbetinden Hanlar Bölgesi çalışmalarına kadar kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.enBursa.com yönetici ve yazarları ile bir araya gelen Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, parti olarak gündemlerinde ittifak konusunun olmadığını vurguladı, Gelecek Partisi’nin iktidar alternatifi bir siyasi parti olduğunu söyledi.  İlçe teşkilatlarının kurulması çalışmaları hakkında da son durumu anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

“İLÇE TEŞKİLATLARI MART SONUNDA TAMAMLANACAK”

“17 ilçenin 9’unu kurduk. En büyük ilçelerden başladık. En son Yenişehir ve Büyükorhan ilçe teşkilatlarını kurduk. 8 ilçenin de Mart sonuna kadar kurulmasını planlıyoruz. İlde 50 kişilik yönetimimiz var. Yedeklerle beraber 100 kişi. 1060 mahalle var. Her mahalleye mahalle başkanı atayacağız. 8-10 bin kişilik bir teşkilatlanma olacak bu süreç tamamlandığında.”

Saha gözlemlerini aktaran ve iktidara bu dönemdeki kadar tepki olduğunu daha önce görmediğini dile getiren Yıldız, 2021 yılındaki üye hedeflerini ise şu sözlerle anlattı:


2021 YILI İÇİN ÜYE HEDEFİ EN AZ 16 BİN

“Bu yıl üye hedefimiz 16 bin. Şu an kongre süreçlerinin tamamlanması için biraz acele hareket edildiğinden dolayı üye sayımız 470 olarak görünüyor. İlçe teşkilatları tamamlandığında bu sayı bine çıkacak. 2021 yılı için üye hedefimiz 16 bin. Önümüzdeki süreçte bir üye seferberliği başlatacağız. Bu sayı da yeterli değil. En az 20-25 bin üye yapmamız lazım.”

Yıldız, 6 siyasi parti öncülüğünde kurulan Yunuseli Platformu’nun geçen hafta yaptığı ortak etkinliğin ses getirdiğini söyledi. Yunuseli’nin ranta kurban gitmemesi ve mevcut statüsünün korunması gerektiği çağrısını yineleyen Yıldız, şöyle konuştu:

“YUNUSELİ PLATFORMUNUN TEPKİSİ İKTİDARA VE BÜYÜKŞEHİR’E MESAJDI”

“Tepkimiz kamuoyunda karşılık buldu. İlk defa bu kadar siyasi parti Bursa’nın ortak paydasında buluştu. Bu durum iktidara ve Büyükşehir’e mesajdı. Muhalefet Bursa’nın ortak sorunlarında birleşiyor. Bundan sonra kafanıza estiği gibi iş yaparsanız her ortak tepki sizleri zayıflatacak. Yunuseli ranta kurban gitmemeli, mevcut statüsü korunmalı. Olası bir afet durumunda Bursa’nın nefes alma yeridir. Teknofest tarzı etkinlikler düzenlenebilir mesela. Turizme de katkısı olur.”

Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesini ortaya çıkarma projesine destek verdiklerini hatırlatan Yıldız, önemli olanın projenin bölgeyi ortaya çıkarması olduğunu söyledi ve “Devamı gelecek mi?” diye sordu. Yıldız, şöyle konuştu:

“HANLAR BÖLGESİ’NİN DEVAMI GELECEK Mİ?”

“Hanlar Bölgesi’nde Büyükşehir’in orayı rahatlatma projesini destekliyoruz. Ama devamı gelecek mi? Birkaç kamu binası dışında adım atılamadı. Oranın tamamen açılması durumunda bir anlam ifade eder. Hem de turizm açısından katkısı olur. Bursa’yı Bursa yapan değerler ortaya çıkar.”

Yıldız, Bursa’da imar değişiklikleri ve kentsel dönüşüm tarzına dönük de şu eleştirilerde bulundu:

PARSEL BAZLI DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

“Yapı stoğu konusunda rahatsızlıklarımız var. Parsel bazında yapılan imar değişiklikleri ranta dönük işlev görüyor. Bunun bölge bazında olmasını savunuyoruz. Böylece rant bölgenin ve şehrin olur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ