Zirvede Haber

Yıldırım’da 2021 Müjdeli Geçecek!

Yıldırım’da 2021 Müjdeli Geçecek!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, OLAY Medya’yı ziyaretinde ilçe için önemli müjdeler verdi… Yılmaz, şehrin hakkını koruyacak bir dönüşüm modeli ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, Mevlana Mahallesi’ndeki 1250 konutluk projenin örnek olacağını söyledi.

Olay Medya’yı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yapılan çalışmalar ve hedeflenen projelerle ilgili önemli mesajlar verdi.

Ziyarette Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Yılmaz, kentsel dönüşüme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım’da hali hazırda 2 bölgede dönüşüm çalışması yürüttüklerine dikkat çeken Yılmaz, özellikle Mevlana Mahallesi’ndeki projenin örnek olacağını ifade etti.

Bu bölgede yüzde 95 oranında vatandaşla uzlaşma sağladığını kaydeden Başkan Yılmaz, “1250 konutluk projeyi 2 etap halinde yapacağız. TOKİ bugünlerde ihaleye çıkacak. Mart ayında neticelenecek. Nisan ayında da ilk kazma vurulur diye düşünüyoruz. 2022’de burayı bitirip, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesinden yapıyoruz. Buradaki konutları satmayacağız, sadece hak sahiplerine vereceğiz. Kalanları da başka bir etaptan buraya transfer ederek o etabın boşaltılmasını sağlayacağız” dedi.

“VADEYİ 10 YILA ÇIKARDIK”
Vatandaşla dairesine karşı daire olarak anlaşmadıklarını anlatan Yılmaz, “Ekonomik bir bedel belirledik. Mevcut binalar için inşaat maliyetini ortaya koyarak aradaki farkı vatandaştan talep ettik. Vadeyi 24 aydan 10 yıla çıkardık. Şu anda sadece 118 hak sahibinden sadece 6-7’siyle uzlaşamadık. Dönüşüm ortak sorunumuz. Bu nedenle herkes kabul edecek ve elini taşın altına koyacak. Şehrin hakkını koruyarak bir model ortaya çıkaracağız. Mevlana projesi ‘model’ olacak” şeklinde konuştu.

YEŞİL-EMİRSULTAN’A YENİ PROJEKSİYON
Tarihi bölgelerde de dönüşüm çalışmalarına imza atarak yeni yaşam alanları oluşturacaklarını kaydeden Oktay Yılmaz, “Yeşil-Emirsultan arasında ortaya koyacağımız projeksiyonda, ulaşım aksının yayalaştırarak güvenli bir koridor sağlayacağız. En az Hanlar Bölgesi kadar Bursa’yı heyecanlandıracak bir çalışma olacak. Çünkü Bursa’ya gelen her turist mutlaka Yeşil Türbe’ye gidiyor. Emirsultan’da da yaya ulaşımı biraz sıkıntılı. Burada kamuya hizmet edecek alanlar oluşturarak yaya aksını düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MÜLKİYET SORUNU BİTİYOR”
Dönüşümün önündeki en büyük engelin mülkiyet problemi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “2021’de mülkiyet sorununu bitireceğiz. Çınarönü, Şirinevler gibi mahallelerde boş araziler var. Ancak vatandaş konut yapamıyor. Bunun önünü aşacağız” dedi.

ANKARA YOLU’NA ALTERNATİF
Ulaşımda da dönüşüm çalışmalarına imza attıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz, “Esenevler’de özel sektörle işbirliği yapıyoruz. Dönüşüm endeksli emsal artışı yaparak buradaki yolu bedelsiz elde etmeyi planlıyoruz. Bu çalışmayla, hem Erdoğan Caddesi’ni hem de 2. Cadde’yi Ankara Yolu’na bağlayacağız. Dolayısıyla şehrin güneyinde, Uludağ eteklerinde 2 tane alternatif güzergah doğuya bağlanacak. Erdoğan Caddesi’ni açıldığında doğudan gelenler, Mesken, Teleferik ya da Osmangazi’ye gitmek isterse Ankara ya da çevre yolunu kullanmadan direkt o bölgelere ulaşacaklar” şeklinde konuştu.

“2022’DE DOĞALGAZSIZ YER KALMAYACAK”
Ankara Yolu’nun altındaki bazı mahallelerde doğalgaz sorununun çözüldüğünün altını çizen Başkan Yılmaz, “Bu mahalleler programa dahil edildi. Program önümüzdeki günlerde açıklanacak. 2021 marttan sonra dağıtım firması çalışmaya başlayacak. 2022’de bütün yerlere gaz ulaşmış olacak” dedi. Vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmak için yeni yaşam alanları oluşturduklarını dile getiren Yılmaz, büyük bir kent park hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ