Zirvede Haber

Büyükşehir Projede Gösterdiği Merkez’i Neden Yıktı!

Büyükşehir Projede Gösterdiği Merkez’i Neden Yıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’nde birinci seçtiği projede eski Merkez Bankası’nın yerinde kaldığı görülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesini tamamlamak için yıkımlara başlamıştı. Yıkımların tamamlanmasının ardından bölgede uygulanacak projenin belirlenmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi yarışma düzenledi ve düzenledikleri yarışma sonuçlandı. Düzenlenen yarışmada Mimar Ece Avcı’nın ekip başı olduğu proje birinciliğe seçildi.

merekkewwjds

Avcı’nın hazırladığı Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesinde Timurtaşpaşa’daki Merkez Bankası eski binasının yıkılmadığı ve projeye dahil edildiği görüldü.

1965 yılında Ulusal Mimarlık Yarışmasında birincilik kazanarak Mimar Şevki Vanlı ve Ersen Gömleksizoğlu’nun projesine göre 1967 yılında inşa edilmiş Bursa Merkez Bankası Hanlar Projesi kapsamında yıkıldı. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında yıkılmayacağını belirtmesine rağmen Bursa kent merkezinin tarihi katmanlarından birini oluşturan modernleşme sürecinin önemli temsilcilerinden birini daha yıkarak bu dokuya zarar vermiştir.

BursaMuhalif.com/Sibel Kahraman

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ