Zirvede Haber

SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ YAMAN KAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ. GERÇEK GAZETECİLİK NAMUS, VİCDAN, AHLAK VE YÜREK İSTİYOR.

SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ YAMAN KAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ.  GERÇEK GAZETECİLİK NAMUS, VİCDAN, AHLAK VE YÜREK İSTİYOR.

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Ülkemizde tuzun koktuğu, sapla samanın birbirine karıştığı, sanal medyada iki kuruşluk sitelerde kendilerini gazeteci (!) ilan edip itibar cellâtlığının yapıldığı günümüzde zordur gerçekten gazeteci olmak.
Klavye başında saçmalayan, kendilerine hak edilmeyen itibarı arayan o kadar ucuz ve sahte kahramanlar gazeteci sanılıyor ki “öl de ölem!!!!”
Bu durumda tüm yaşamlarını bu onurlu mesleğe vermiş, kalemini ne maddi, nede manevi kazanımlar için kirletmemiş bu mesleğin onurlu mensuplarına haksızlık oluyor.
Meslek örgütleri bundan sonra daha dikkatli olmak zorundalardır.
Çakma gazeteci kesilen, geçmişleri kirli, yaşamları intikam tugayı gibi ve kazanımları şaibeli olan siteleri ve bu tarzda meslek etiğine uymadan karalama yapan kişileri meslek onurunu kirletmemeleri için gazeteci sıfatını kullanmamaları için uyarmak zorundalardır.
Hatta bu tür sanal ortamda gazete sanılan, resmi olmayan, vergi vermeyen ve başka gazetelerin haberlerini izinleri olamadan kullanan, resmi ilan yerine verilen özel zarflarla beslenip o kişilere veya kuruma methiyeler düzen sitelere itibar edilmemelidir.
Yoksa böyle elini taşın altına koyarak haberler yapan veya toplumsal duyarlılıkla yolsuzlukları, hırsızlıkları, usulsüzlükleri yani halkın malının takipçisi gazetecilere saldırırlar ve susturmak isterler!!!!
Kentimizde “Başka Gazete” adlı haber sitesinin yayın yönetmeni olan Yaman Kaya, dün akşam FSM Bulvarı’ndaki iş yerinden çıktıktan sonra, aracındayken silahlı saldırıya uğradı.
Şans eseri yara almadan kurtulan Yaman Kaya, yaptığı paylaşımda:
“FSM Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım” ifadelerini kullandı.
Kendisine geçmiş olsun derken:
Namuslu, ahlaklı, dürüst habercilik yapan, itibar cellâtlığına soyunmadan, haksız hukuksuz kazançlara tenezzül etmeden bu mesleğin onurunu kirletmeden yazan herkesin yanında olacağız.
Gerçek ve namuslu gazetecilerin içerde tutsak olduğu bu kirli düzen yıkılacak.
Namuslu, ahlaklı, vicdanlı ve meslek onurunu kirletmeyen tüm yürekli gazetecilere sahip çıkalım ve arkalarında duralım.
Saldırıyı şiddetle kınıyor ve Yaman Kaya’nın nezdinde gerçek gazetecilere, namuslu kalemlere ve kör kuruşa tenezzül etmeyen tüm yazarlara teşekkür edelim. Yolları açık olsun ayakları düz bassın.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ