Zirvede Haber

Hükümet Çıldırdı! Batan Geminin Yağları PTT’de!

Hükümet Çıldırdı! Batan Geminin Yağları PTT’de!
“Tarımı ne hale getirdikleri, son günlerin sıcak tartışma konusu olan ayçiçeği yağı fiyatları bize gösteriyor.” CHP Bursa Milletvekili, Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanı ve PM Üyesi Orhan Sarıbal; ayçiçek fiyatları üzerinden Hükümet’i sert sözlerle eleştirdi.
Sarıbal; “Daha önce sebze fiyatlarını kontrol etmek iddiasıyla insanlarımızı tanzim çadır kuyruklarında bekleten AKP yönetimi, şimdi de ayçiçeği yağını PTT’de satmaya çalışarak, artan fiyatlarını kontrol etmeyi umuyor. Ama faydasız!
Tanzim çadırlarında satılan meyve ve sebzenin zararları Tarım Kredi Kooperatiflerine çıkarılmıştı. Ayçiçek yağının zararlarını yükleyecek bir kurum bulacaklar mı göreceğiz.
Peki bugün PTT’nin mektup göndermek yerine ayçiçek yağı satmasının nedeni nedir? Nedeni şu; AKP, bir çok tarım ürününde olduğu gibi, çiftçiye gereken desteği verip üretimi arttırmak yerine ithalatı tercih etti. Bir çok tarım ürününde olduğu gibi ayçiçek yağlı tohumları ve türevlerinde de ithalat rekorları kırıldı.
Ekonomik başarısızlık, artan döviz kuru ve yükselen maliyetler yağ fiyatlarını uçurdu. Tanzim çadırları döneminde soğan ve patatesi depoda bekleten üreticiler ve esnaf suçlanmıştı. Ayçiçek yağındaki fiyat artışlarında ise marketler hedef gösteriliyor. Oysa tek suçlu uygulanan yanlış tarım politikaları ve o politikaların uygulayıcısı AKP ve tek adam keyfi yönetimi!” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ