Zirvede Haber

Kumla Sandalcılarının Bitmeyen Çilesi Sonlanacak mı?

Kumla Sandalcılarının Bitmeyen Çilesi Sonlanacak mı?

Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Kültür Dayanışma Dernek  binasında Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri ile ;

AK Parti Bursa Milletvekili  Ahmet Kılıç, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M.Şamil Yiğit, Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimligil, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri ve partilerin temsilcilerini ağırladı.

Sandalcılar; gelen heyetle kuruldukları günden bu güne kadar Bursa Büyükşehir Belediye ve Gemlik Belediyesine “Sahil Güvenliğin” sandallar için getirmiş olduğu kurallara uyabilmek adına yapılması gereken marina ya da yüzülmeyen yerlere yapılacak tonozlama işlemlerinin bir an önce yapılması için istişarede bulundular. Olumlu ortamda geçen görüşme de mayıs ayında kaldırılacak tonozların bu süreç başlayana kadar kaldırılmaması yönünde taleplerini ve isteklerini Milletvekili Ahmet Kılıç ve tüm ekibine bilgi verildi. Kumla nisan ayı ile başlayacak 2021 sezonunda yazlıkçıların gelmesi ile sandalların tekrar denize inmesi ile sorunların başlıyacağı ve bir an önce yapılması gerekenlerin hızlanarak bir sonuca bağlanması gerektiği göz ardı edilmemesini vurgularken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile telekonferans yöntemiyle Kumla Amatör Balıkçıları’nın eksiklerinin bir an önce giderilmesi konusunda görüşme sağlanarak derneğin talepleri tekrar dile getirildi. Bu sene tonozlar, iskele ve çekek yeri ile ilgili gelişmeler en kısa zamanda tertip ve düzene kavuşması temennisi ile toplantıya sona verildi.

Dernek Başkan Uğur Gök toplantı sonrasında basına verdiği demeçte ;

15 Mayıs tarihine kadar Kumla da bulunan sandalların ve denizdeki tonozların toplanması gerekmektedir. Kurulduğumuz tarihten bu tarihe kadar yapılması gereken tüm çalışmalar yapılarak yetkili makamlara bildirildi. İçinde bulunduğumuz pandemi süresinde yapılacak olan projeler erteleniyor, anlıyoruz ancak tarih dolduğunda biz kayık sahipleri bu kayıkları nereye nasıl koymamız gerektiği hakkında bir bilgi sahibi değiliz. Gemlik Körfezi’n de dağınık nizamda bulunan kayık bağlama yerleri bir tek Kumla da var. Hem görüntü kirliliği hem deniz kirliği hemde yüzme alanlarında insan canını tehlikeye atacak durumların ortadan kalkması adına yaptığımız bu çalışmaların bir an önce hayata geçmesini Kumla Amatör Balıkçıları ve Sandal Sahipleri Derneği olarak artık rahat bir nefes almak istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ