Zirvede Haber

Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı

Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı

Kış mevsiminin başında beklenen yağışların gelmemesiyle zor günler yaşayan balıkçılar hava durumunun mevsim normallerine dönmesiyle rahat bir nefes aldı. Beklenen yağışların gelişiyle denizlerdeki balık popülasyonu da artış gösterirken Bursalı balıkçılar ‘derya kuzusunun’ serüvenini enBursa.com mikrofonlarına değerlendirdi.

Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı
Beklenen yağışların gelmesi balık tezgahlarını da çeşitlendirdi. Ancak vatandaşlar fiyatlardan umduğunu bulamadı. Türkiye genelinde uygulanan hamsi avlama yasağının ardından balık fiyatlarındaki yükseliş, hem vatandaşları hem de balıkçı esnafını olumsuz etkiledi. Bursa’da Tuz Pazarı’nda vatandaşlar en uygun balığı tercih ederken, tezgahlar yavaş yavaş yeniden hareketleniyor.

‘HAMSİYE KAR SUYU DÜŞTÜ’

Bursa Tuz Pazarı Esnafı Ramazan köken son durumu şöyle özetledi :


‘Hamsiye kar suyu düştü.İstavrit ve çinekop mevsim balığıdır. Yağışlar bu sene çok fazla yağmadı. Balık dipteydi, yağsaydı yukarıya çıkacaktı. Dolayısıyla fiyatlar yüksek bu da vatandaşa yansıyor.

Fiyatlarda son durum ise; hamsi 30 lira, mezgit 20 lira, istavrit 30 lira, levrek 50 lira, sardalya 15 lira.

Fiyatlarda  yağışlarla birlikte düşüş olacak. Bol yağış olursa balık dipten yukarıya çıkacak. Kar suyundan dolayı hamsi yağlandı. Son günlerde de vatandaşlar hamsiyi tercih ediyor.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ