Zirvede Haber

Kırsala büyük dönüş

Kırsala büyük dönüş

Büyük göç dalgasıyla ‘Yeşil Bursa’ ünvanını yitiren Bursa’da eskiye dönüş var. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, 2020 yılındaki tüm verilerin kırsala dönüşü işaret ettiğini söyledi.

Büyük göç dalgasıyla ‘Yeşil Bursa’ ünvanını yitiren Bursa’da eskiye dönüş var. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, 2020 yılındaki tüm verilerin kırsala dönüşü işaret ettiğini söyledi: Son 1 yılda Çiftçi Kayıt Sistemi’ne 3 bin vatandaş üye oldu. Pandemiye rağmen tarımsal üretim arttı. Hayvancılık ve bitkisel üretim yatırımlarında talep patlaması var. Geçen yıla göre bin kadar yeni müteşebbis ya hayvancılık  alanında  yatırım yapmak ya da soğuk hava deposu kurmak için başvuruda bulundu.

Tarım topraklarını korumakta kararlı olduklarını belirten Aygül, “Verimli tarım topraklarını,  tarım dışı işlere açmıyoruz. Sayın Vali de Toprak Koruma Kurulu üyeleri de bu konuda çok hassaslar. Bizim görevimiz de zaten tarım topraklarını korumak” diye konuştu. Aygül, 2021 yılında tarım ürünleri fiyatlarının artacağını beklemediğini de söyledi.

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, önemli açıklamalar yaptı.

Bursa’da kırsala dönüş olduğunu belirten Aygül, tarımsal üretimde ve tarıma dayalı sanayide önemli artışlar yaşandığını kaydetti.

Aygül ile tarım alanlarının korunmasıyla ilgili mücadele ve üreticilere yönelik teşvikleri de konuştuk.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ