Zirvede Haber

Pandemide alınan kilolar online fitness eğitimi ile ortadan kalkabilir

Pandemide alınan kilolar online fitness eğitimi ile ortadan kalkabilir

Pandemi ile birlikte hayatımıza eğitim alanında da online süreçler dahil oldu. Yalnızca eğitim öğretimin yapıldığı okullarda değil, spor alanında da online eğitim ile evimizde mesafemizi koruyarak spor yapabiliyoruz. Fitness uzaktan eğitim uzmanı Mesut Ertüzün, evde spor yapmanın hiç de zor olmadığına ve bu süreçte evde alınan kiloların kolayca verilebileceğine dikkat çekti.

Pandemi sürecinde kilo problemleri başladı

Covid-19 nedeniyle sosyal mesafeyi korumak adına birçok kişinin evlere kapandığına dikkat çeken Fitness uzaktan eğitim uzmanı Mesut Ertüzün, bu sürecin doğru bir antrenman programı ile aşılabileceğini söyledi.  Ertüzün, “Pandemi sürecinde gelen sokağa çıkma yasakları nedeniyle sürekli evde bulunmak durumunda kaldık. Bir de üstüne spor salonları da kapanınca kilo almak kaçınılmaz oldu. Ancak uzun zamandır devam eden ve pek çok insanın kullandığı online fitness eğitimleri sayesinde fazlalıklardan kurtulmak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak mümkün. Kişiye özel antrenman programı sayesinde kişilerin vücuduna uygun olan planı oluşturuyoruz ve canlı bağlantı ile günlük nasıl çalışacağımızı kişiye rahatlıkla aktarabiliyoruz” dedi.

Uzaktan fitness eğitimine ilgi çok fazla

Yoğun tempoda çalışan ve spor salonuna gidecek vakti olmayan kişilerin sıklıkla tercih ettiği uzaktan fitness eğitimine pandemiden sonra talebin daha da arttığını işaret eden Mesut Ertüzün, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sürecinden önce uzaktan fitness eğitimi ile kişisel program oluşturan kişi sayısı oldukça fazlaydı. Ancak Covid-19 ile birlikte gelen yasaklarla talep daha da arttı. Bunda elbette alınan kiloları vermek isteyenlerin yanı sıra pandemiden önce spor salonuna düzenli gidip şu an gidemeyen kişilerden programlarımızdan yararlanmak isteyenlerin de etkisi var. Bu süreçte kas kaybına uğramamayı ve fit kalmaya devam etmeyi hedefleyen sporcular, online eğitimler sayesinde geri kalmadan sporunu gönül rahatlığı ile yapabiliyor.”

Ev ile spor salonu arasında fark yok

Profesyonel destek alınarak evde yapılan spor ile spor salonunda yapılan spor arasında çok fark olmadığını dile getiren Mesut Ertüzün, gerekli konulara riayet edilirse aynı etkiyi yaratacağının altını çizdi. Ertüzün, “Genellikle salonlarda daha etkili bir şekilde spor yapıldığı yanılgısı var. Aslında kişisel antrenman programı, diyet programı ve seviyeye uygun spor aleti ile bu işi evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Dolayısıyla ev ile spor salonu arasında fark yok” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ