Zirvede Haber

Şiddet olaylarında 5. sıradayız!

Şiddet olaylarında 5. sıradayız!

Umut Vakfı’nın yayınladığı “Türkiye Silahlı Şiddet Haritası” 2020 Raporu’na göre Bursa, tüm Türkiye’de silahlı şiddet olaylarında 5. sırada yer aldı.

Pandemiyle beraber evlere kapandığımız 2020 yılında şiddet olayları artarak devam etti. Basına yansıyan şiddet olaylarını günü gününe takip eden Umut Vakfı, yayınladığı raporda hem Türkiye hem bölgeler bazında yaşanan şiddet olaylarını derlediği 2020 yılı raporunu yayınladı.

Rapora göre 2015 yılından bu zamana kadar geçen 5 yıl içerisinde silahlı şiddet olaylarında yüzde 69 oranında artış yaşandı. Yayınlanan raporda 5 yıl içerisinde şiddet olaylarının en çok artış gösterdiği bölgeler arasında yüzde 75’lik artışla Marmara Bölgesi yer alıyor. 2020 yılı içerisinde en çok şiddet olayının yaşandığı bölge ise Marmara oldu.

marmara

Marmara şiddetin odağı oldu

2020 yılında Marmara Bölgesi’nde toplam 958 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Marmara’da, İstanbul’dan sonra en çok şiddetin yaşandığı 2. il Bursa oldu. Türkiye genelinde ise Bursa, şiddet olaylarında 5. sırada yer aldı.

Yayınlanan verilere göre 2020 yılında Bursa’da toplam 153 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Yaşanan şiddet olaylarında 139 kişi yaralanırken, 76 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye genelinde yaşanan olaylarda suç aletlerinin yüzde 85’i ateşli silahlar olurken, yüzde 15’i kesici ve delici aletlerdi.

BursaMuhalif.com/Zehra Değirmenci

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ