Zirvede Haber

DOĞADER: Bursa’da sulama barajı kalmadı

DOĞADER: Bursa’da sulama barajı kalmadı

İklim krizi tüm dünyada sorunlar yaratırken, uzmanlar Bursa’nın giderek azalan suyu ve yaşanacak kuraklık sorununa karşı herkesi acil önlem almaya çağırıyor. Konuya dair barajlarda incelemede bulunan DOĞADER yöneticileri ise pandemide daha da önemli hale gelen suyun korunması için doğanın acilen onarılması için harekete geçilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Bursa’nın içme suyu sağlayıcısı Doğancı ve Nilüfer Barajları’nda incelemede bulunan DOĞADER yöneticileri baraj önünde yaptıkları açıklamalar ile su sorununa dikkat çekti.

Murat Demir, Nilüfer Barajı’nın suyla kaplı olması gereken noktalarında yürüyerek yaptığı açıklamada Bursa’nın etrafında 10’a yakın sulama barajı olduğunu ve hepsinin kuruduğunu, içme suyu barajlarından birinin kuruduğunu, birinin de kurumak üzere olduğunu ifade etti.

Demir, yetkililere çağrıda bulunarak “Hükümetin, yerel yönetimlerin acil su ile ilgili eylem planları ortaya çıkarması gerekiyor. Doğayla uyumlu bir şehir hayatı sürdürmek zorundayız. Bursa’nın çevresindeki gereksiz, vahşi sanayileşmeyi bitirmek lazım. Doğaya zarar veren, gereksiz ve kapasitenin çok üstünde çalışan taş ve maden ocaklarını derhal kapatılmaları gerekir. Doğayı bir an önce onarmamız gerekir, yoksa susuzlukla baş başa kalıp, hepimiz yok olacağız” dedi.

Su varsa sağlık var, hayat var

Açıklamasında sağlık için suyun önemine de değinerek, “Şehrimizde Covid-19 pandemisi ile uğraşmaktayız, artık temizliğin, hijyenin ve suyun ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde hepimiz daha iyi öğrendik. Su varsa sağlık vardır, temizlik vardır, hayat vardır diyoruz. Belediyelerin, hükümetlerin yanı sıra yurttaşların da iklimi değiştirecek adımlar atmaması gerekiyor. Toplu taşımacılığa, çevreciliğe önem vermek, ekosistemle dost yaşamak zorundayız” sözleriyle yurttaşlara da suyu koruma görevi düştüğünü hatırlattı.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ