Zirvede Haber

RAHMET AYLARININ DALGALANDIĞI BU AYLARI DEĞERLENDİRELİM…

RAHMET AYLARININ DALGALANDIĞI BU AYLARI DEĞERLENDİRELİM…

“Bizleri yoktan var eden Yüce Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretinin doruğa ulaştığı, yapılan yalvarış ve yakarışların geri çevrilmediği, tövbelerin ve pişmanlıkların en güzel şekilde kabul edildiği mübarek zaman dilimlerinden olan mübarek üç aylara girmenin sevincini yaşıyoruz.” Türk Diyanet Vakıf Sendikası Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı; 3 aylar dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Halk arasında Üç aylar olarak bilinen, kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar, yapılan dua ve niyazların dalga dalga Allah’a ulaştığı zaman dilimleridir.

Dökülen pişmanlık göz yaşlarının günahları silip yok ettiği, tevbe ve istiğfarların çokça kabul edildiği, kötülüklerden uzaklaşmanın yoğunluk kazandığı, günahlardan arınma mevsimidir. Sevap ve mükafatın çokça elde edildiği bir zaman dilimidir. İmandan gelen bir heyecanla ibadet hayatımızın daha canlı tutulduğu feyizli ve bereketli bir iklimdir. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının canlandığı mübarek vakitlerdir. Geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe büyük bir şevkle atılmak için iyi bir imkandır.

Dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp, yaratılış gayemizi düşünmemiz, yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemiz için büyük bir fırsattır.Rahmet dalgalarının İslam Alemi’ne yayıldığı, manevi huzur ve sükunun kalplere yerleştiği bu mübarek aylarda öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki; Allah’ın rahmeti bu gecelerde mü’minler üzerine adeta sağanak yağmur gibi yağar.

Bu geceler Regaib, Miraç, Berat ve Kadir geceleridir. Hz peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “Beş gece vardır ki, o gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar; Receb’in ilk gecesi, Şaban’ın on beşinci gecesi (Berat gecesi), her Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” ( İbn Asakir, Muhtaru’l-Ehadis)Bu mübarek aylar yaklaştığı zaman “Allah’ım! Bize Receb ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.”(Ahmet b. Hanbel 1/259) diye dua eden şanlı Peygamberimiz bu aylarda daha çok ibadet eder, oruç tutar, dua ve niyazda bulunur, yoksullara ve kimsesizlere daha çok yardım elini uzatırdı.

Üç ayları ve içinde barındırdığı mübarek geceleri fırsat bilelim. Dinimizin emir ve yasaklarına uyarak Cenab-ı Hakkın rızasına kavuşmaya bakalım. Bu mübarek aylarda her zamankinden daha çok Kur’an okuyalım, nafile oruç tutalım, kaza namazı kılalım. Peygamberimize salat u selam getirelim. Her daim salgın hastalık illetinden ve günahlarımızdan kurtuluşumuz için dua edelim.

Büyüklerimizi, hastaları ziyaret edip hayır dualarını alalım. Kimsesizlerin ve yoksulların gönüllerini hoş edelim. Çocuklarımıza bu mübarek gün ve gecelerin faziletini öğretmeye çalışalım. Kalplerimizden kin, hased ve düşmanlık duygularını atalım. Aramızdaki kardeşlik bağlarını kuvvetlendirelim.

Günahlarımızdan ciddi pişmanlık duyarak Allah’ın rahmetine iltica edelim. Affımızı Allah’tan isteyelim. Bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden çokça istifade etmeye çalışalım. Bu vesile ile mübarek ayların Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ