Zirvede Haber

KUMLA YENİ İSKELE İSTİYOR

KUMLA YENİ İSKELE İSTİYOR

Bursa’nın Gemlik Kumla Mahallesinde gezi ve yolcu araçlarının uğrak mekânı sahil kordonunda bulunan eski iskele artık tehlike saçıyor. Bölge sakinleri tehlikenin boyutuna dikkat çekerek yetkililerden biran önce önlem alınmasını istedi. Bölgeye gelen turistleri ilk karşılayan  bu eski iskele tehlike saçmaya devam ediyor.Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Gök iskelenin durumu hakkında bilgi verdi

İskelede son durum;

Başkan Uğur Gök; “Halen yaz aylarında feribot ve gezi motorlarının yolcularını ilk karşılayan bu iskele  ekonomik ömrünü doldurmuş. Arkadaşlarımız İskelenin altına daldığında deniz içinde kalan ayaklarında bir bölümü hasarlı olduğunu görmüşlerdir.. İskelenin, taşıyıcı kolon ve kirişleri dökülmüş. Zemin de çatlama ve üzerinde bulunan metal meteryallerinde oksitlenerek kırılma noktasına geldiği gözle görülmektedir.

Yaz aylarında deniz otobüslerinin ve gezi motorlarının devreye girdiğini ve ulaşımın çok kolaylaştığını belirten  Başkan önemli olan   ekonomik ömrünü doldurmuş olan iskelenin yenilenmesidir. Deniz otobüsleri, feribot ve gezi motorlarının rahatca yanaşacağı, Amayör Balıkçıların daha güvenli balık tuta bilecekleri büyük bir iskele istiyoruz. Düzenlemesi ve iskelenin yenilemesi durumunda Kumla , Marmara nın en güzel ilçesi haline gelecektir. Bunun için  desteğe ihtiyacımız var” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ