Zirvede Haber

İkinci el araç fiyatları düşecek mi?

İkinci el araç fiyatları düşecek mi?

Sıfır araç üretiminin azalması ve ikinci ele talebinin artmasıyla pandemi sürecinde ikinci el araç fiyatları epey bir yükseliş kaydetti. Peki ikinci el araç piyasasında son durum ne? Fiyatlar düşecek mi? İşte yanıtlar…Pandemi sürecinde toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşlar ikinci el araba arayışına girerken bir yandan da yüksek fiyatlar nedeniyle ‘araba almak için doğru zaman mı?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Vatandaşlar arasında sık sık ‘ikinci el araç fiyatları düşer mi?’ sorusunun cevabı araştırılıyor.

“TÜRKİYE’DE ÇIKAN HİÇ BİR MAL DÜŞMEMİŞTİR”

Rasyonel Motors firma sahibi Tolga Şen konuyla ilgili enBursa.com mikrofonlarına konuştu.

Şen şunları kaydetti:

“İkinci el araç piyasasının düşeceği noktalar da var düşmeyeceği noktalarda var. Ama bizim de burada beklentimiz araçların düşmesi. Düşmesi için de 4 tane husus var. Birincisi faizlerin düşmesi, ikincisi yıl sonu olması, üçüncüsü dolar kuru sabit kalması ve dördüncüsü ise pandeminin bitmesi. Eğer ki bayilerde de tekrar araç eskisi gibi olursa her şey normale dönerse araçlar bir nebze de olsa düşer. Ama Türkiye’de ne yazık ki çıkan hiçbir mal düşmemiştir. Bu tarihimizde yoktur.

“ARAÇ ALACAKLAR YIL SONUNU BEKLESİN”

Ben yaklaşık 12 senedir bu işi yapıyorum. 4 senedir ise çevre yolu üzeri 11 eylül bulvarında Rasyonel Motors’un işletmeciliğini yapıyorum. Bu çıkış tabii ki de normal değil ama ben tarihte böyle bir şey görmedim. Bununla ilgili de dolar kuru, pandeminin yükselmesi, araba firmalarının araba üretmemesi ve bayilerde araba olmaması başlıca nedenleri.  Bununla ilgili de
binicilerden tek ricamız yıl sonunu beklesinler. Ocak ayından sonra ise kurun oturması ile birlikte araba fiyatları sabitlenecek. O zaman gönül rahatlığı ile binebilirler. “

ARAÇ ALAYIM DERKEN DOLANDIRILMAYIN

İkinci el araç satımlarında dolandırıcılara dikkat çeken Rasyonel Motors satış danışmanı Samet Kayım, konuyla ilgili öneriler verdi.

Kayım şöyle konuştu:

“İkinci el araç alırken dikkat etmemiz gereken belli başlı hususlar var. Şu zamanlar müşterilerimizden sık sık şikayet alıyoruz dolandırıcılıkla ilgili. İnsanlar bundan çok muzdarip ve şikayetçi durumda. Biz burada müşterilerimize genel olarak geldiklerinde evraklarımızla bu durumu anlatmaktayız. Tüm araçlar için belli başlı dokümanlar var. Bu dokümanlarda araç kilometre sorgulama, ekspertiz bilgileri, ve motor performansından kaporta boya aksamına kadar bütün her şeyi belirtmekteyiz. Bunlar müşteri için çok önemli faktörler. Herhangi bir sıkıntı çıktığında geri dönebileceği belli bir kurum var karşılarında.”

İNTERNETTEN ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Araç firması yerine internetten araç almak isteyenlere sağlıklı bir alışverişin püf noktalarını veren Rasyonel Motors’un müdürü Selçuk Şen, banka yolu ile EFT-havale edilecek paranın açıklamasına mutlaka araç plakasının yazılmasını söyledi.

Şen şunları kaydetti:

“İnternetten araba alırken bakıp beğendiğimiz ve sahibi ile iletişime geçtiğimiz bir aracın ruhsatını isteyip aracın plakası ile eşleştirmek gerekiyor. Kontrolünü yaptıktan sonra aracın plakasını ve kilometresini 5664’den ve HGS programından yapabiliriz. Yaptıktan sonra aracın kaporasını gönderebiliriz. Araç sahibine banka üzerinden kaparo gönderirken açıklama kısmına aracın plakasını yazıp şu aracın plakası diye belirtirseniz bu durumdan daha az hasarlı ve daha sağlıklı bir işlem yapmış olursunuz.“

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ