Zirvede Haber

Esnaflar Hükümet’ten destek bekliyor

Esnaflar Hükümet’ten destek bekliyor

Yeni gelen kısıtlamalardan kaynaklı birçok sorunla karşılaştığını dile getiren esnaf yaşadığı sorunları Bursa Muhalif’e değerlendirdi.

Hükümet vaka sayılarından yaşanan artışlardan kaynaklı yeni tedbirler ve kısıtlamalar getirdi. Yeni kısıtlamalardan kaynaklı hafta sonu dükkanını açamayan esnaf birçok sorunla karşılaşıyor.

Ekonominin kötü olduğunu ve birçok sıkıntı yaşadığını ifade eden optikçi, “Borçlarımızı ödeyemiyoruz, kirada zorlanıyoruz. Gidişatımız iyi değil, en azından bir yardım bekliyoruz. Daha önce devletin verdiği kredi desteğinden faydalandık fakat şu an onun faizini bile ödeyemiyorum.” dedi.

Cumartesi ve pazar günü çalışamadıkları için kirayı ödemekte zorluk yaşadığını dile getiren telefon satıcısı, “Hafta içi insanlar evden işe, işten eve gidiyorlar ve satış yapamıyoruz, geçimimizi sağlayamıyoruz. Satışlarımız yarı yarıya etkilendi. Bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz, hükümetten destek bekliyoruz” dedi.

Pandeminin başında beri işsiz olduğu için sokak satıcılık yaparak geçimini sağladığını söyleyen sokak satıcısı, Hafta içi ve hafta sonu yasaklarından dolayı satışlarının düştüğünü ve günü kurtarmaya çalıştığını ifade etti.

Kurulu düzenden paket servise geçtiği için satışlarının etkilendiğini belirten dönerci,” 10 tane elemanım var onlar mağdur etmemeye çalışıyorum. Esnaf olarak KDV indiriminin 3 ay daha uzatılmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ